avatar Gijs GilisGijs Gilis    09 mrt 2021, 20:30    0   

Vorige week woensdag. Een officiële uitnodiging van een digitale presentatie van twee nieuwe, speciale Triumph-modellen. Alle avondplannen afgezegd, want dit kan groot nieuws worden. Het embargo was zelfs pas vandaag, 9 maart, dus het moest wel iets exclusiefs zijn. En dan is de teleurstelling eens zo groot als blijkt dat het zwarte varianten zijn van een bestaand model.

Rocket 3 R Black

Gelimiteerde oplage

Begrijp ons niet verkeerd, de Triumph Rocket 3 is een supercoole motorfiets. Maar om zo de spanning op te bouwen voor alleen maar een kleurtje, is ongeveer hetzelfde als je vrouw die in sexy lingerie in de slaapkamer voor je verschijnt en dan alleen maar wilt gaan slapen. Goed… Bij de Rocket 3 R Black komt het erop neer dat ongeveer alles zwart is geworden wat bij de normale versie in een kleur of chrome is uitgevoerd. Je krijgt er wel nog kleinere spiegels en een carbon voorspatbord bij. En laten we het certificaat van echtheid niet vergeten! Er worden namelijk slechts 1.000 stuks van de Rocket 3 R Black gemaakt.

Rocket 3 GT Triple Black

3x zwart

Waar de Rocket 3 GT de meer toergerichte variant is van de R, met onder andere een klein ruitje en een ruggensteun voor de passagier, krijgt ook die een zwarte douche. Maar – en nu komt het – die heet niet Rocket 3 GT Black, wat een heel logische benaming zou zijn, maar wel Rocket 3 GT Triple Black. Dat betekent dat die maar liefst drie keer zo zwart is dan zwart. Ook van de GT worden slechts 1.000 stuks gemaakt. En voor je het weet staan er plots vier modellen van de Rocket 3 in de line-up van Triumph. Zo kunnen wij het ook.

Rocket 3 GT Triple Black

Prijzen

Alle gekheid op een stokje; de nieuwe gelimiteerde zwarte uitvoeringen van de Rocket 3 zijn wel degelijk erg mooi en strak uitgevoerd. Zo’n zwart op zwart (op nogmaals zwart, in het geval van de Triple Black) past niet zomaar op iedere motorfiets, maar in dit geval ziet het er erg geslaagd en bruut uit. Beide machines zijn vanaf april beschikbaar. De prijs voor de Rocket 3 R Black bedraagt 23.500 euro. De GT Triple Black haal je bij de dealer voor 24.300 euro. Met zwart geld betalen mag ook.

Rocket 3 R Black

Lees hier meer over de Triumph Rocket 3.