avatar Gijs GilisGijs Gilis    13 apr 2021, 18:06    0   

In de categorie ‘dat is nu nog eens een coole motorfiets’ stelt Triumph haar vernieuwde Scrambler 1200 voor inclusief… een Steve McQueen Edition. Die legendarische acteur/racer staat symbool voor coolheid, dus als je ooit de kans krijgt om met die speciale Scrambler 1200 te rijden, ben je the hottest guy in town.

Steve McQueen Edition

Scrambler 1200 XC en XE

Genoeg gegoocheld met koude en hete woordspelingen. De Scrambler 1200 XC en XE krijgen een EU5-update, maar behouden wel hun vermogen dankzij onder andere een aangepast uitlaatsysteem dat zorgt voor een betere warmteverdeling. De Scramblers zijn uitgerust met lekkers van Öhlins en Showa voor de veren, Brembo voor de remmen en een tft-scherm met verlichte schakelaars. De 2021 Scrambler 1200 XC en XE zijn verkrijgbaar in drie kleuren: kobaltblauw met een zwarte streep, matgroen met een zwarte streep of saffierzwart. De XC bestel je voor 14.800 euro. De XE is de jouwe vanaf 15.800 euro.

XC
XE

Steve McQueen Edition

Steve McQueen werd beroemd bij motorrijders dankzij de legendarische prikkeldraadsprong in de filmklassieker ‘The Great Escape’ uit 1963. De nieuwe Scrambler 1200 Steve McQueen Edition werd ontwikkeld in samenwerking met de McQueen-familie. Zo krijgt de machine een uniek design en de exclusieve kleur Competition Green. Tel daarbij op: gouden Triumph-logo’s, een speciale ‘Steve McQueen’-tankopdruk, Monza-tankdop van geborsteld aluminium, in kleur gespoten voor- en achterspatbord, bruin zadel met gestikte ribbels en Triumph-logo’s,… Tot slot krijg je er ook nog een certificaat van echtheid bij met de handtekeningen van Triumph-CEO Nick Bloor én Chad McQueen.

Steve McQueen Edition

Limited edition

Tot zover het goede nieuws. Minder fijn is dat de Steve McQueen Edition een gelimiteerde en genummerde serie is die slechts uit 1.000 exemplaren wereldwijd bestaat. Met andere woorden; wil je er een hebben, dan moet je NU contact opnemen met je Triumph-dealer. Voor je het weet zijn ze uitverkocht. NU! En breng 16.800 euro mee…

Steve McQueen Edition

Klik hier voor meer info over de 2021 Triumph Scrambler 1200.