avatar Gijs GilisGijs Gilis    01 jun 2021, 13:00    0   

Triumph heeft haar Speed Twin helemaal klaargemaakt voor de nabije toekomst. Zo krijgt de retro roadster naast de verplichte Euro 5-motorupdates nog heel wat andere aanpassingen en verfijningen. Te beginnen bij de Bonneville 1.200cc-tweecilinder die nu 3 pk meer heeft en zijn maximaal koppel van 112 Nm lager in het toerenbereik bereikt, bij 4.250 tpm. De drie rijmodi Rain, Road en Sport zijn verbeterd, waarbij zowel de gasrespons als de tractiecontrole-instellingen zijn aangepast.

Klinkende namen

Triumph gaat niet licht over deze update en installeert zowel nieuwe veren, remmen als banden. De vering komt van Marzocchi en is – aldus Triumph – duidelijk beter dan die van de uitgaande Speed Twin. Brembo verzorgt de remmerij met M50 radiale monobloc-remklauwen. Het rubber komt van Metzeler, waar de Britten hebben gekozen voor de Racetec RR-banden. Die omhullen nieuwe lichtgewicht gegoten aluminium wielen.

50+ accessoires

Verder krijgt de Speed Twin ledverlichting rondom, inclusief led-richtingaanwijzers. Naar goede gewoonte staat er ook een hele accessoirecatalogus van meer dan 50 onderdelen klaar om customizers en individualisten te plezieren. De 2021 Speed Twin zal te koop zijn in drie kleurstellingen: Red Hopper, Matt Storm Grey met gele accenten en Jet Black. Prijzen zijn nog niet bekend bij het schrijven van dit bericht.