avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    23 nov 2021, 15:53    0   

Na het grote geweld van de Ninja H2 SX (SE), is er bij Kawasaki ook plaats voor de update van een ouwe getrouwe: de Versys 650. De Japanners rusten hun Versys 650 naar goede gewoonte uit met een 649cc-parelleltwin. Dat blok blinkt sinds jaar en dag uit in souplesse en vermogensafgifte in lage en middelhoge toeren. Vanaf 2022 krijgt de rijder wel beschikking over Kawasaki Traction Control (KTRC). Die tractiecontrole beschikt over twee standen (en uit). Voor houders van een A2-rijbewijs heeft Kawasaki een 35kW-versie in de aanbieding.

  • Candy Lime Green/Metallic Flat Spark Black/Metallic Spark Black
  • De veelzijdigheid van de nieuwe Versys komt terug in het rijwielgedeelte. Door het compacte motorblok is het mogelijk om het frame compact en licht te maken. Lange veerwegen, 17-duims wielen en de korte wielbasis moeten een prima bestuurbaarheid garanderen. Ook als de conditie van het wegdek te wensen over laat. Een instelbare 41 mm UPSD-vork met gescheiden veerfuncties en een monoshock met afzonderlijke veervoorspanningsregelaar staan in voor de demping. Je stelt de achtervering doodeenvoudig (en zonder gereedschap) bij via een draaiknop, naargelang je voorkeur of de hoeveelheid bagage. 

    De moderne vormgeving is onmiskenbaar Kawasaki met onder andere volledige ledverlichting. Winddeflectoren en het nieuwe, verstelbare windscherm zorgen voor meer comfort bij lange ritten. Met de grote 21-litertank zit je alvast gebakken voor ruime tankintervallen. Achter de nieuwe top kuip huist een 10,9mm groot tft-kleurendisplay, waarop je onder meer de snelheid, toerental, versnelling, brandstofniveau, tripmeters, temperatuur en voltage afleest. Een geïntegreerde Bluetooth-chip stelt de rijder in staat om via de Rideology-app verbinding te maken met de motor. Via de app kan je vanop afstand allerhande voertuiginformatie, tripinfo en het onderhoudsschema raadplegen.

    Beschikbaarheid en kleuren

    De Kawasaki Versys 650 staat in alle kleuren en edities bij de Kawasaki-dealers vanaf eind februari 2022.
    De prijzen worden later bekend gemaakt.