avatar Gijs GilisGijs Gilis    24 jun 2021, 16:55    0   

Voor wie verder en sneller wil rijden in de meest barre omstandigheden, heb je hier een motorfiets die dat mogelijk maakt. KTM heeft de 2022 KTM 450 Rally Factory Replica aangekondigd. De motorfiets is ontworpen en gebouwd op basis van feedback van KTM’s Dakar-rijders, wat betekent dat hij klaar is om de zwaarste beklimmingen en de hoogste duinen aan te pakken.

Perfecte flex

In zijn 2022-versie is de KTM 450 Rally Factory Replica uit de doos klaar voor elke offroad rally. De KTM is opgebouwd rond een krachtige, in de wedstrijdsport beproefde en uiterst betrouwbare 450cc-motor die is gekoppeld aan een wedstrijdchassis met volgens KTM perfecte flexkarakteristieken.

Beperkte oplage

Zoals van KTM verwacht mag worden, hebben ze alles in de strijd gegooid voor deze in beperkte oplage gebouwde motorfiets, die is ontwikkeld op basis van data uit de zwaarste motorcompetities ter wereld. De vering wordt verzorgd door WP, met XACT PRO gesloten cartridgevorken en hightech Cone Valve-technologie. Het 2022-model is ook uitgerust met een Pankl Racing Systems-versnellingsbak, met een meer lineaire versnelling en dezelfde overbrengingsverhoudingen als die van de Red Bull KTM Factory Racing-machines.

Service- en supportpakket

Er komen slechts 80 van deze exclusieve machines beschikbaar voor 2022, voor een vast prijskaartje van 25.900 euro. Ze zijn vanaf september 2021 beschikbaar. Er is ook een service- en supportpakket beschikbaar voor een beperkt aantal rijders die aan de komende Dakar Rally deelnemen.