avatar Gijs GilisGijs Gilis    17 mrt 2022, 14:20    0   

Sinds zijn lancering in 2017 was de KTM 790 Duke, ook gekend als ‘The Scalpel’, een machine waar liefhebbers van het betere bochtenwerk erg enthousiast van werden. Dankzij verdere technische ontwikkelingen is de mid-size nu weer terug op de markt, met de bedoeling om het gat tussen de 390 Duke en de 890 Duke te dichten. Voor de Europese markt zal de motorfiets op de markt worden gebracht met een vermogen van 95 pk en een koppel van 87 Nm en zal hij ook verkrijgbaar zijn in een versie van 35 kW, voor het A2-rijbewijs. In de rest van de wereld zal hij worden gedistribueerd in de versie met het volle vermogen van 105 pk.

Rijmodi

Het LC8c-motorblok is getuned met het oog op koppelafgifte, om beheersbaar en bruikbaar vermogen te leveren. Er is ook veel aandacht besteed aan dat lichte, wendbare en sportieve rijgevoel dat typisch is voor een Duke, dankzij de geometrie en de WP APEX-vering. De 790 Duke heeft drie rijmodi – Rain, Street en Sport – waarmee de rijder de tractiecontrole en de gasrespons gemakkelijk kan aanpassen.

Extra’s

Verder is The Scalpel standaard uitgerust met bochten-ABS met Supermoto-stand, een 5-inch tft-kleurenscherm en ledverlichting. Optionele extra’s zijn een quickshifter, Engine Torque Release Regulation (MSR), rijmodus Track, cruisecontrol, bandenspanningscontrolesysteem (TPMS) en KTM MY RIDE voor het beluisteren van inkomende telefoongesprekken of het luisteren naar muziek.

Kleuren en beschikbaarheid

De KTM 790 Duke komt in twee nieuwe kleuren: het traditionele oranje kleurenschema en een nieuw grijs en zwart patroon. Vanaf juni 2022 staat hij bij de KTM-dealers, maar de prijs is voorlopig nog niet bekend.