avatar Gijs GilisGijs Gilis    17 nov 2021, 15:38    0   

Leatt stelt haar nieuwe 2022-reeks motorhelmen voor, waaronder de 9.5 Carbon, 8.5 Composite, 7.5 en 3.5. De helmen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan opvallende kleuren. De 9.5, 8.5 en 7.5 worden geleverd met een gratis kogelvrije Velocity-bril. Alle Leatt-helmen zijn voorzien van 360°-turbinetechnologie, waarbij de helm bekleed is met schijven die zijn gemaakt van een energieabsorberend materiaal dat is ontworpen om het hoofd een beetje in de helm te laten bewegen tijdens een crash. Door die rotatie en afbuiging wordt de inslag verminderd, met minder kans op hersenbeschadiging.

9.5 carbon en 8.5 composiet

De 9.5-carbonhelm en 8.5-composiethelm worden geleverd met vier dichtheden van schuim dat in vijf secties is gesneden, een vizier met afbreekfunctie en verwijdering van de wangkussens in noodgevallen. De helmen zijn gecertificeerd en getest volgens DOT en de nieuwe 2021 ECE 22.06, en overtreffen de nieuwe FIM-normen. Grote ventilatiekanalen, een Pro-Fit elastische comfortvoering en een hydratatiepoort bieden voldoende koelte en comfort. Alle helmen hebben ook een wasbare, geurwerende X-Static® binnenvoering.

7.5-helm

De 7.5-helm is gemaakt van een robuuste schaal van geïnjecteerd polymeercompound en biedt veel bescherming tegen een gemiddelde prijs. Hij is eveneens gecertificeerd en getest volgens DOT en de nieuwe 2021 ECE 22.06, en overtreft de nieuwe FIM-normen. De 7.5 beschikt ook over 360 Turbine-technologie en vier dichtheden van Impact-schuim. Hij heeft drie schaalmaten, een Break Away-vizier en noodverwijdering van het wangkussen. De binnenvoering is ademend en gemaakt van een vochtafvoerende stof.

3.5-helm

De 3.5-helm is gemaakt van een geïnjecteerde polymeerverbinding met de schaal in drie maten en is zowel ECE- als DOT-gecertificeerd. Hij is lichtgewicht, goed geventileerd en beschikt over 360 Turbine-technologie en andere veiligheidsvoorzieningen zoals een Break Away-vizier voor vermindering van de rotatie bij een crash.