avatar Gijs GilisGijs Gilis    23 nov 2021, 13:39    0   

Yamaha presenteert de nieuwe XSR700, die voor 2022 een nieuw design heeft. Het ingetogen klassieke design blijft gerespecteerd, maar zonder dat dit ten koste gaat van moderne technologie. De retro-geïnspireerde tankvorm, het rechte zadel en de klassiek ontworpen koplampen blijven behouden, maar het hedendaagse omarmt moderne technologieën zoals ledverlichting en de EU 5 689cc-tweecilinder die we al op de MT-07 zagen.

Nieuwe ledverlichting

Zo zien we een nieuwe, traditioneel geïnspireerde ronde ledkoplamp met een gedeelde koplamp en een halfrond positielicht. Het led-achterlicht heeft een klassieke ronde vorm. De ledrichtingaanwijzers hebben een zo minimalistisch mogelijke vorm, maar garanderen ook een hoge zichtbaarheid. Ook de lay-out van het dashboard is herzien: het lcd-instrumentarium is meer naar voren geplaatst voor een betere zichtbaarheid.

Nieuwe kleuren

Om de rijprestaties te verbeteren, is de XSR700 uitgerust met nieuwe, grotere 298mm-voorremmen, een herziene veerafstelling en Michelin Road 5-banden. Voor de kleuren van 2022 heeft Yamaha zich gebaseerd op een van de meest iconische motorfietsen uit zijn rijke geschiedenis. De beroemde tweetakt RD350LC uit het begin van de jaren 80 is de inspiratiebron voor de moderne interpretatie van het kleurenschema in een levendig wit en blauw, en een elegantere combinatie van zwart en goud. De XSR700 XTribute krijgt dezelfde designupdates als de normale XSR en behoudt zijn kenmerkende 1981 XT500-kleur.