avatar MotornieuwsMotornieuws    10 nov 2022, 17:00    0   

BMW Motorrad heeft de R 1250 RS voorzien van enkele nieuwe standaarduitrustingen voor 2023. Aan de tweecilinder-boxermotor verandert niets. Die meet nog steeds 1.254cc en levert 136 pk. Dynamic Traction Control (DTC) en de ECO-rijmodus zijn vanaf nu standaard. In de ECO-modus wordt de motorrijder aangemoedigd om zo zuinig mogelijk te rijden met een zachte gaskromme en een beperking van het motorkoppel. Je moet het maar willen, op een RS…

Voorheen optioneel, nu standaard

De nieuwe R 1250 RS kan worden uitgerust met de optie ‘Pro-rijmodi’, voor individuele instelbaarheid van de elektronica. Standaard krijgt de 2023 R 1250 RS ‘BMW Integral ABS Pro’, ofte bochten-ABS, een tft-kleurendisplay met ‘Sport’-kernscherm dat informatie geeft over de huidige en maximale hellingshoek en regelinterventies, dynamische led-knipperlichten, dagrijverlichting, een usb-aansluiting en intelligente noodoproep.

Kleuren en solozadel

De 2023 BMW R 1250 RS zal beschikbaar zijn in de kleuren ‘Icegrey’ in combinatie met een zwart frame, ‘Sport’ en ‘Triple Black’. Nieuw is een optioneel solozadel, waarbij het achterzadel wordt vervangen door een gelakte kunststof bekleding en de achterste voetsteunen en handgrepen worden verwijderd. Prijzen en beschikbaarheid van de R 1250 RS volgen wellicht snel.