avatar MotornieuwsMotornieuws    08 nov 2022, 14:22    0   

De Scrambler 800 Icon, de Nightshift en de Full Throttle krijgen een update voor 2023. Naast nieuwe kleuren is ook de elektronica opgewaardeerd. De luchtgekoelde V2 is herzien en 2,5 kg lichter geworden. Het vermogen blijft echter 73 pk. Het maximumkoppel van 65 Nm is nu echter pas beschikbaar bij 7.000 tpm in plaats van 5.750 tpm. Het blok zit in een nieuw ontworpen trellisframe, wat een beetje gewicht moet besparen. Ducati heeft in totaal 4 kg bespaard (nu 185 kg rijklaar). De achterbrug is ook veranderd en het achterframe is nu met bouten bevestigd.

Elektronica

In de nieuwe serie wordt een achtplaatskoppeling gebruikt, die minder handkracht vergt, kleiner is en nauwkeuriger zou schakelen. Een optionele up/down quickshifter is nu ook beschikbaar. Nieuw is de ride-by-wire, die verschillende rijmodi mogelijk maakt. Er is nu ook tractiecontrole, terwijl bochten-ABS blijft bestaan. De instellingen kunnen worden bediend via het nieuwe 4,3-inch tft-scherm. Als optie wordt een multimediasysteem aangeboden, waarmee je je smartphone kunt koppelen en zo muziek en oproepen via het display kunt beheren.

Icon

De Ducati Scrambler 800 Icon heeft een laag stuur en wordt aangeboden in geel, zwart en rood. Naast een verdere uitbreiding van het assortiment optionele accessoires zijn er ook verwisselbare covers waarmee de Scrambler 800 in nog eens zes kleurstellingen kan worden gestyled.

Nightshift

De stijlvolle Nightshift krijgt een donkerblauwe kleurstelling. Hij is uitgerust met een breed plat stuur, stuurspiegels, spaakwielen en een aangepast zadel.

Full Throttle

De Full Throttle, geïnspireerd op het Amerikaanse flat track racen, wordt geleverd in rood en zwart en is voorzien van een Termignoni-uitlaat, blokbescherming en een quickshifter.