avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    09 jun 2023, 10:55    0   

Het CVO-gamma is sinds jaar en dag de overtreffende trap qua comfort, prestaties en looks bij Harley-Davidson. Het merk gaf zopas meer details vrij over de CVO Street Glide en CVO Road glide die we in april voor het eerst te zien kregen. Van het nieuwe design, over een fiks dieet, tot het monster in het vooronder – volg je even mee?

Instelbare ventilatie en opvallend design

De nieuwe CVO Street Glide en CVO Road Glide zijn voorzien van instelbare geïntegreerde ventilatie in de kuip, waardoor je tijdens lange ritten koel blijft en hinderlijke turbulentie rond je helm wordt verminderd. De ledverlichting is voorzien van geïntegreerde richtingaanwijzers voor een gestroomlijnde uitstraling. De fraai afgewerkte voorspatborden en op maat gemaakte zijkoffers, een nieuwe brandstoftank van 22,7 liter en ander stijlvol kuipwerk, zetten het plaatje enkel kracht bij.

Fiks dieet

Gewichtsvermindering stond hoog op de agenda bij Harley-Davidson. De nieuwe CVO Street Glide is maar liefst 14 kilogram lichter dan het vorige model, terwijl de CVO Road Glide 16 kilogram minder op de weegschaal zet. Hoewel er nog ruimte is voor verdere gewichtsreductie, is dit alvast een grote stap in de goede richting.

Extra comfort

Om het comfort te verbeteren, krijgen de nieuwe CVO’s hoogwaardige Showa-voorvorken en schokdempers aangemeten, die voorzien zijn van 50% extra veerweg aan de achterzijde. De Brembo-remmen zorgen voor betere prestaties en veiligheid.

Milwaukee Eight 121

Het mooie weer wordt op de CVO’s gemaakt door een beer in het frame: de 1.983cc grote, vloeistofgekoelde Milwaukee Eight VVT 121 met variabele kleptiming en nieuwe inlaat- en uitlaattrajecten. Met de drie rijmodi (Road, Sport en Rain) kun je het vermogen van de motor optimaal benutten, terwijl hellingshoekgevoelig ABS en dito tractiecontrole tot de standaarduitrusting behoren.

Infotainment

Als kers op de taart zijn de twee CVO’s ook uitgerust met een nieuw infotainmentsysteem met een 12,3-inch TFT-kleurentouchscreen, dat verbonden kan worden met Apple- en Android-apparaten via WiFi en vervolgens draadloos kan worden gekoppeld aan headsets via Bluetooth. Als je liever zonder headset van het geluid wilt genieten, kun je luisteren naar het Rockford Fosgate Stage II vierluidsprekersysteem, met een krachtige 500-watt RMS-versterker.

Beschikbaarheid

Op de officiële presentatie van de CVO Street Glide en CVO Road Glide is het nog heel even wachten: die vindt plaats tijdens het Harley-Davidson 120th Anniversary Festival in Boedapest, Hongarije, van 22 tot 25 juni. Beide modellen zullen vanaf deze zomer verkrijgbaar zijn bij Harley-Davidson-dealers.