avatar Gijs GilisGijs Gilis    14 mrt 2022, 16:42    0   

Na een afwezigheid van 41 jaar in Honda’s Europese line-up, springt de nieuwe ST125 Dax opnieuw vrolijk uit de startblokken. De ST125 Dax voegt zich in het rijtje minibikes, dat met de MSX125 Grom en de Monkey al vertegenwoordigers in het Honda-gamma had. Je kunt kiezen uit een rode of grijze kleur, maar prijzen zijn voorlopig nog niet bekend. Technische gegevens al wel.

Eenvoudig rijplezier

De Dax is authentiek, robuust en biedt eenvoudig rijplezier. De kleine Honda heeft een frame van geperst staal, een 31mm USD-voorvork, 12-inch wielen en een luchtgekoelde SOHC-tweeklepsmotor met vier versnellingen en centrifugaalkoppeling. Volledige ledverlichting, een compact en negatief lcd-scherm en een grabrail voor de passagier completeren de volledige specificatielijst.

Zuinig

In tijden van dure benzine is het verbruik van de Dax heel opvallend. Volgens Honda heeft de ST125 Dax een gemiddeld verbruik van 1,6 l/100 km. De 124cc luchtgekoelde SOHC-tweeklepper produceert 9,4 pk en 10,8 Nm. Genoeg om zelfs met duo een kruissnelheid van 90 km/u te halen. De ST125 Dax heeft dankzij zijn lage gewicht vooral een pittige acceleratie vanaf lage snelheid, en dat heb je in de stad wel nodig.