avatar MotornieuwsMotornieuws    14 apr 2023, 16:01    0   

Wil je meer comfort op lange afstanden, zoek je traditionele styling en toch moderne technologie? Dan heeft Indian twee limited editions, waarvan er één nieuw is in het gamma. Indian op zijn best, met de nieuwe Elite-modellen.

Pursuit Elite

Slechts 150 Pursuit Elites zullen wereldwijd beschikbaar zijn, en natuurlijk krijg je een unieke lak. Indian noemt de combo Super Graphite Metallic en Black Metallic met Shadow Bronze Chrome-accenten. Je krijgt de technologie en het comfort van andere Pursuits, zoals cruisecontrol, een IMU voor hellingshoekgevoelige tractiecontrole en ABS, adaptieve koplampen, verwarmde zadels, het 7-inch touchscreen, enzovoort.

16 luidsprekers

De Elite wordt geleverd met de Fox-achterschokdemper waarmee de rijder de veervoorspanning kan aanpassen via het touchscreen. Dat is een optie op ‘mindere’ Pursuits. Gps-navigatie en Apple Carplay zijn geïntegreerd in het infotainmentsysteem en je krijgt een jaar gratis gebruik van de Indian Ride Commmand-app, met verkeers- en weerberichten. De Pursuit Elite beschikt over maar liefst 16 luidsprekers.
Het prijskaartje? Redelijk stevig, want de Indian Pursuit Elite kost 45.390 euro.

Chieftain Elite

Terwijl de Pursuit Elite nieuw is, is de Chieftain Elite een terugkerend model. Hij biedt hetzelfde niveau van comfort en technologie, maar met het traditionelere, luchtgekoelde Thunderstroke-motorblok. Indian zal 175 Chieftain Elites produceren met Super Graphite Smoke lak en Shadow Bronze-accenten.

‘Slechts’ 8 luidsprekers

Bij de Chieftain zul je het moeten doen met 8 luidsprekers, maar hij wordt wel geleverd met een elektrisch verstelbaar windscherm dat je met een druk op de knop omhoog of omlaag kunt zetten om de rijwind te finetunen. De Chieftain Elite kost een iets aanvaardbaardere, maar nog steeds zeer stevige 37.790 euro.