avatar MotornieuwsMotornieuws    14 mrt 2023, 16:43    0   

Toen de ‘vorige’ KTM 1290 Super Duke RR in 2021 werd geïntroduceerd, was hij binnen 48 minuten uitverkocht, en ongetwijfeld zal de 2023-versie van de RR hetzelfde doen. Er zullen namelijk slechts 500 exemplaren worden gemaakt. Je moet dus snel zijn, als je snel wil zijn.

180 pk, 180 kg

De RR is wendbaarder, lichter en heeft een drastisch verbeterde stabiliteit bij hoge snelheden ten opzichte van de standaard Super Duke R. Zo legt de RR 11 kg minder op de weegschaal dan de EVO. Dankzij een gewicht van 180 kg en een vermogen van 180 pk heeft de RR een vermogen/gewichtsverhouding van 1:1. Daar hadden we geen rekenmachine voor nodig.

Vering op circuit afgestemd

Elk paneel is berekend op optimale dikte, waarbij koolstofvezel op alle belangrijke plaatsen de ruimte inneemt van kunststof. Dat bespaart niet alleen gewicht, maar zorgt ook voor optimale en functionele stijfheid. Mede dankzij de speciaal voor RR-races ontwikkelde WP PRO-componenten, met voor het circuit ontwikkelde veringinstellingen, is dit volgens KTM de meest circuitgerichte naked bike ooit. Wil je er een? Contacteer dan zo snel als je kan je KTM-dealer.