avatar MotornieuwsMotornieuws    19 sep 2022, 14:47    0    1 minuut   

De nieuwe KTM 890 Adventure R krijgt een nieuwe kuip, bovenbouw, brandstoftank en motorbescherming, die allemaal de aerodynamica en ergonomie verbeteren. Ook de wendbaarheid in het terrein en de bescherming van de rijder worden ermee vergroot. Vanuit technisch oogpunt beschikt KTM’s nieuwste over een chroom-molybdeen stalen frame, gecombineerd met de volledig instelbare WP XPLOR-vering. Ook de nieuwe, meer offroadgerichte Mitas Enduro Trail-banden vallen op.

Nieuw tft-kleurenscherm

Het nieuwe 5-inch tft-kleurenscherm met USB C-aansluiting en Turn-by-turn Plus-navigatie, waarmee de rijder zijn favoriete bestemming kan selecteren uit de laatst bereikte bestemmingen, springt eruit. Bovendien kan de rijder met een nieuwe oproepfunctie een contact uit de favorietenlijst bellen, of een van de laatste tien gebelde nummers kiezen.

Verbeterde elektronica

Ook het elektronicapakket is verbeterd. De elektronische regeleenheid van de nieuwe generatie ABS kan gebruik maken van de gegevens van de 6D-sensor, die voortdurend informatie verschaft over hellingshoek, snelheid en algemeen gedrag van de motorfiets. Buiten de gebaande paden kunnen rijders vertrouwen op Offroad ABS als integrale functie van de Offroad-modus of de Rally-modus (optioneel), zonder dat zij Offroad ABS apart moeten selecteren.

Demo Driving Mode

Tot slot wordt de nieuwe KTM 890 Adventure R standaard geleverd met de Demo Driving Mode, waarmee rijders tijdens de eerste 1.500 kilometer alle rijmodi en opties kunnen uitproberen en vervolgens kunnen beslissen welk pakket of welke individuele opties ze willen aanschaffen. De motor zal begin 2023 verkrijgbaar zijn bij de officiële KTM-dealers.