avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    13 jul 2023, 16:10    0   

Herinnert u zich nog de MV Agusta 750S? Die iconische machine zag in 1973 het levenslicht, en pronkte met de kleuren van de Amerikaanse vlag. Nu, exact een halve eeuw later, lanceert MV Agusta een exclusieve editie van 300 stuks van de nieuwe Dragster RR SCS America. Dit uniek genummerde speciale model, helaas alleen verkrijgbaar in Noord-Amerika, maakt deel uit van de strategische visie en nadruk op deze markt voor de toekomst van MV Agusta onder Pierer Mobility.

Oog voor details

Deze nieuwe Special Edition valt op door zijn speciale kleurenschema dat, net als zijn voorgangers, doet denken aan de kleuren van de Amerikaanse vlag. Hij is daarenboven uitgedost met een speciaal zadel met handgestikte tekst “America Special Edition”. De aandacht voor detail is terug te zien in de aerodynamische carbon wieldop, compleet met speciaal kleurenschema, en op de brandstoftank. Het individuele serienummer – van 001 tot 300 – is met een lasergravure aangebracht op de bovenste kroonplaat.

De bijbehorende Special Parts Kit bevat het transparante SCS koppelingsdeksel, de speciale motordeksel en een echtheidscertificaat. Opvallend onder de speciale onderdelen die verkrijgbaar zijn als accessoire is de Akrapovič titanium sportuitlaat met speciale ECU, die zorgt voor een toename van het maximumvermogen tot 148 pk bij 12.800 tpm, waardoor het agressieve karakter van de motorfiets nog verder wordt benadrukt.

Dragster RR SCS

De nieuwkomer is gebaseerd op de Dragster RR SCS, waardoor hij uitpakt met dezelfde driecilinder in het vooronder, goed voor 140 pk en 87 Nm in de basis. Het addendum verwijst naar de Rekluse SCS 3.0-koppeling, terwijl de America ook kan bogen op de kenmerkende, contraroterende krukas, een zesassige IMU (tractiecontrole, wheeliecontrole, ABS), een in acht standen verstelbare stuurdemper en radiale Brembo vierzuigers vooraan.

Het 5,5″ TFT-display is goed afleesbaar in alle lichtomstandigheden en profiteert van bijgewerkte software. Het dashboard is gekoppeld aan de revolutionaire MV Ride App, die allerlei aanpassings- en connectiviteitsfuncties biedt. Tot slot biedt het Mobisat anti-diefstalsysteem met geolocatie alle eigenaren van de Dragster RR SCS America gemoedsrust in de wetenschap dat er altijd goed voor hun motorfiets wordt gezorgd.

Prijs en beschikbaarheid

De Dragster RR SCS America is sinds 11 juli verkrijgbaar bij geselecteerde MV Agusta-dealers voor 28.247 dollar. Omrekenen is zinloos, aangezien deze knaap enkel in Noord-Amerika verkocht zal worden…