avatar MotornieuwsMotornieuws    17 jun 2022, 10:01    0   

MR Ranger 2023

De nieuwe MR Ranger 2023 is de meest toegeeflijke van het trio. Hij beschikt over een vloeistofgekoelde tweetakt eencilinder, voorzien van een nieuwe vermogenscurve, meer koppel bij lage toeren en een zesbak. De motor, met Keihin PWK 36-carburateur, een meervoudige natte plaatkoppeling en Magura-koppelingspomp, komt tot leven via de kickstart of via de elektrische starter. Het ruggengraatframe bestaat uit chroom-molybdeemstaal, het subframe is opgetrokken uit aluminium. Het ophangingssysteem van de MR Ranger is uniek in zijn klasse: een 46mm Kayaba geïnverteerde voorvork en KYB-achterschokdemper. Het remgedeelte bestaat uit J.JUAN-remklauwen en -pomp. De zadelhoogte is ongeveer 45 mm lager dan de andere MR-motoren, wat de manoeuvreerbaarheid en beweegbaarheid op alle soorten hellingen ten goede komt. Tegelijkertijd kan de hoogte door de rijder zelf ook ingesteld worden. Zo verkrijg je een volledig instelbare configuratie, afgestemd op persoonlijke lengte en voorkeuren.

MR Ranger

MR Racing 2023

Rieju voorziet de 2023 MR Racing en MR PRO van een vloeistofgekoelde tweetakt eencilinder met een veel energetischere respons, een zesbak, een Keihin PWK 38-carburateur, een natte meervoudige plaatkoppeling en Magura-koppelingspomp. Beide modellen hebben hetzelfde chassis en subframe als de MR Ranger: een ruggengraatframe uit chroom-molybdeenstaal met aluminium subframe. Ze onderscheiden zich van de MR Ranger dankzij hun Takasago Excel-velgen en een ophangingssysteem van topklasse: een indrukwekkende 48 mm Kayaba geïnverteerde voorvork met gesloten cartridge en KYB-achterschokdemper met extern gasreservoir.

MR Racing

MR PRO 2023

De MR PRO voegt aan de voorvork een antifrictiebehandeling toe en een zwart geanodiseerde afwerking. Voor de ontsteking beschikken beide modellen over een kickstarter en elektrisch systeem. Daarbovenop beschikken beide modellen over een selectieknop waarmee je kan switchen tussen twee verschillende vermogensmappings: Dry en Rain. De MR PRO is verder uitgerust met een elektrische ventilator voor optimale koeling. Het grootste verschil tussen beide versies ligt in de Power Parts waarmee ze zijn uitgerust. Rieju voorziet de MR Racing van een Neken-stuur met dubbele diameter. De MR Pro beschikt standaard over een Renthal-stuur met dubbele diameter. Verder is de MR PRO uitgerust met een zwevende remschijf, rode aluminium wielnaven, een rood geanodiseerde, lichtgewicht Xtrig Rocs-kroonplaat, Renthal-handvatten, tweekleurig antislipzadel, zwarte aluminium velgen van Excel en een Funnelweb-luchtfilter.

MR Pro