avatar MotornieuwsMotornieuws    27 okt 2022, 10:37    0   

De 2023 MT-07 krijgt een nieuw 5-inch TFT-kleurenscherm dat keuze biedt uit twee verschillende schermthema’s. Het Street thema heeft een modernere lay-out met een toerenteller met indicatiebalken bovenaan en digitale snelheids- en versnellingsweergave – terwijl het Touring thema een conventionelere ronde toerenteller in analoge stijl rechts op het scherm heeft en een digitale snelheidsmeter links.

Smartphoneconnectiviteit met MyRide-app

Door de gratis MyRide-app van Yamaha te downloaden op hun smartphone, kunnen rijders via Bluetooth verbinding maken met de Communication Control Unit op de MT-07 en inkomende meldingen van oproepen, e-mails en berichten bekijken op het nieuwe TFT-scherm.
Qua kleuren blijft de 2023 MT-07 verkrijgbaar in Cyan Storm, Icon Blue en Tech Black. Prijzen zijn nog niet bekend.
Naast het ‘nieuwe’ model, is er ook nog de MT-07 Pure; een voortzetting van het 2022-specificatiemodel (met omgekeerde LCD-meter) en goedkoper geprijsd zijn dan het model met TFT-scherm. De MT-07 Pure zal enkel beschikbaar zijn in Yamaha Black.

2023 MT-125 krijgt ook TFT, en TCS

De MT-125 wordt in 2023 ook opgewaardeerd met een nieuw 5-inch TFT-kleurenscherm dat smartphoneconnectiviteit biedt. Het systeem is identiek aan het nieuwe ontwerp van de MT-07, maar er is slechts één displaythema beschikbaar: Street Theme. Ook de samenwerking met de MyRide-app werkt op de MT-125. Daarnaast krijgt de lichtste MT een nieuw Traction Control System dat de rijder nog meer vertrouwen en controle geeft.
De MT-125 blijft beschikbaar in Cyan Storm, Icon Blue en Tech Black. Prijzen volgen later.