avatar MotornieuwsMotornieuws    07 nov 2022, 16:25    0   

Yamaha besteedt naar goede gewoonte voldoende aandacht aan haar kleine modellen, met deze keer een nieuwe R125. Jonge racers, laat jullie hartslag maar al sneller kloppen! De nieuwe neus is onmiddellijk herkenbaar: hij is duidelijk geïnspireerd op de R7. Ook nieuw is de bifunctionele ledkoplamp, centraal geplaatst in de vorm van een M. Ook de kuip en tankdeksels zijn opnieuw ontworpen.

Nieuw 5 inch tft-scherm

Het nieuwe 5 inch tft-scherm is dan weer geïnspireerd op de R1. Er zijn twee verschillende grafische thema’s beschikbaar, ‘Street’ of ‘Track’. Het Street-thema omvat een centrale digitale snelheidsmeter en een toerenteller in staafvorm. Het ‘Track’-thema is een prestatiegerichte lay-out met een centrale stopwatch met een geheugen voor 25 ronden onder een toerenteller in staafvorm die de rijder belangrijke informatie verschaft op een racecircuit. Bovenaan het scherm staat een programmeerbare schakelindicator voor beide thema’s. Het ‘Track’-thema bevat ook een toerenteller die kan worden aangepast aan iemands rijstijl en individuele behoeften.

Smartphoneconnectiviteit

De 2023 Yamaha R125 is uitgerust met een Communication Control Unit (CCU) die smartphoneconnectiviteit mogelijk maakt via de MyRide-app van Yamaha. Zodra de motorfiets is verbonden met de smartphone, kunnen inkomende oproepmeldingen en berichten worden bekeken op het 5-inch tft-scherm, en kunnen de belangrijkste motorfietsparameters worden bewaakt via de app.

Meer updates

De 2023 Yamaha R125 heeft ook een nieuw tractiecontrolesysteem, waarvan de status wordt weergegeven op het instrumentenpaneel. Ook nieuw zijn de kroonplaat en stuurschakelaars, geïnspireerd op de R1. Het nieuwe model is ook voorbereid op een quickshifter. Tenslotte behoren Michelin Pilot Street-banden tot de standaarduitrusting. De 2023 Yamaha R125 is vanaf maart 2023 leverbaar in de kleuren Icon Blue en Tech Black.