avatar MotornieuwsMotornieuws    07 nov 2022, 14:37    0   

Voor 2023 zijn er enkele verrijkingen aan de uitrusting van de Yamaha Ténéré 700 en Rally Edition toegevoegd. De Ténéré 700 is nu ook in een 35 kW-versie leverbaar voor A2-rijbewijshouders. De Ténéré 700 Rally Edition kan alleen in de versie met vol vermogen worden besteld, maar is goedgekeurd voor ombouw. Bovendien is de Ténéré 700 voor 2023 verkrijgbaar met nieuwe graphics en nieuwe kleuren: Icon Blue en Tech Kamo. De 700 Rally Edition blijft verkrijgbaar in Heritage White.

Nieuw tft-dashboard

Voor 2023 krijgen beide Ténéré’s het nieuwe 5-inch tft-instrumentarium, met de keuze tussen de ‘Explorer’-modus (toerenteller op de voorgrond), of de meer traditionele ‘Street’-modus (ronde wijzerplaten in analoge stijl). Ook is er een CCU die Bluetoothconnectiviteit met de smartphone mogelijk maakt. Zodra de motor is verbonden met de smartphone via de Yamaha MyRide-app op het dashboard, kun je meldingen zien van inkomende oproepen, e-mails en berichten. Bovendien kunnen de belangrijkste parameters van de motorfiets via de app in de gaten worden gehouden.

3-mode ABS

Ook het ABS op de twee enduro’s met 21-inchvoorwiel verandert: in het vorige model was het 2-mode ON of OFF. Voor 2023 zijn zowel de Ténéré 700 als de Ténéré 700 Rally Edition uitgerust met 3-mode ABS voor intensief offroadgebruik dat al standaard is op de Ténéré World Raid. Met dit systeem kan de rijder het ABS activeren in Full mode, of alleen op het voorwiel en het achterwiel deactiveren, of het ABS volledig uitschakelen voor offroadgebruik. Volg je nog?

Updates

Een quickshifter is leverbaar als accessoire en alle Ténéré 700’s zijn nu voorbereid voor de eventuele installatie ervan. Ook de remhendel van de voorrem is nieuw om bij een eventuele valpartij schade te voorkomen. Andere updates zijn een nieuwe usb-aansluiting en led-richtingaanwijzers.
De Ténéré 700 is verkrijgbaar vanaf februari 2023 en de Ténéré 700 Rally Edition vanaf maart 2023.