avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    11 jul 2023, 13:49    0   

BMW Motorrad presenteert een klein broertje voor z’n volledig elektrische CE 04. De looks komen duidelijk van dezelfde ontwerptafel, de insteek wijkt dan weer af. Waar grote broer eerder voor commuters is gebouwd, zal de CE 02 vooral het jonge (stads)volkje moeten verleiden.

Stadsverkeer

In tegenstelling tot de CE 04, die daadwerkelijk snelheden op de snelweg kan halen (zo’n 120 km/u), is de CE 02 veel meer geschikt voor stadsverkeer. De krachtigste versie maakt gebruik van een elektrische motor met 15 pk (11 kW) en haalt een topsnelheid van 95 km/u. De acceleratie van 0-50 km/u neemt slechts 3 seconden in beslag, wat best kwiek is voor een scooter van 132 kilo. Er is ook een lichtere versie – CE 02 AM – beschikbaar, maar die heeft slechts een 5,5 pk (4 kW) elektrische motor en een topsnelheid van 25 km/u. Qua actieradius beweert BMW dat de CE 02 ‘meer dan 90 km’ kan afleggen op een volle lading.

Laden

Er zijn twee verschillende laadopties beschikbaar om de twee verwijderbare, luchtkoelende lithium-ionbatterijen op te laden, die samen goed zijn voor een totaal van 3,92 kWh. Standaard wordt de CE 02 geleverd met een externe lader met een laadvermogen van 0,9 kW, maar als je de versie met hoog vermogen koopt, kun je een snellader als optie toevoegen om de output te verhogen naar 1,5 kW. Een oplaadcyclus van 0-100% duurt met de langzame lader 5 uur en 20 minuten, en de snellader kan dezelfde taak voltooien in 3 uur en 30 minuten.

Flow, Surf en Flash

De CE 02 biedt de rijmodi Flow, Surf en Flash. De laatste modus is een optionele toevoeging voor rijders die een bijzonder ‘responsieve, sportieve en dynamische rijervaring’ willen. De CE 02 heeft een dubbel buisvormig stalen frame en bolt op 14-inch wielen. Zowel aan de voor- als achterkant zitten er schijfremmen en BMW maakt gebruik van zijn Motorrad ABS-systeem voor het voorwiel. Het heeft ook automatische tractiecontrole om het koppel veilig via het achterwiel te leveren.

De CE 02 heeft een TFT-display waarop je snelheid, batterijstatus en meer kan aflezen. Er is ook een houder voorzien om je telefoon in te bevestigen en een USB-C-poort om hem indien nodig op te laden.

Prijzen en beschikbaarheid

De CE 02 zou begin 2024 op de markt komen voor een voor België nog onbekende prijs. Om u alvast even een idee te geven qua prijsklasse: in Nederland kost de CE 02 naar verluidt 8.250 euro, de CE 02 AM moet dan weer 7.250 euro kosten.