avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    06 jun 2023, 15:01    0   

In Japan liftten ze al eerder de sluier van de nieuwe Eliminator, maar ook in Europa maakt de nagelnieuwe urban cruiser een comeback in Kawasaki’s modellengamma voor 2024 . De verschillende Eliminator-modellen waren uitermate populair in de jaren 80 en 90. Ze stonden bekend als sportieve cruisers met opmerkelijke rijeigenschappen – exact het succesrecept waarmee Kawasaki in onze contreien opnieuw wil scoren.

Urban cruiser

De nieuwe urban cruiser heeft een kenmerkende cruiserstyling met een comfortabel en laag zadel, in combinatie met een 18-inch voorwiel en 16-inch achterwiel. In het compleet nieuwe trellisframe huist een 451cc-paralleltwin die vooral sterk voor de dag zou komen bij lage toerentallen, maar ook in bovenste toerentallen aardig doortrekt. De Assist & Slipperclutch zorgt voor een lichte bediening van de koppeling en voorkomt een blokkerend achterwiel bij vroeg terugschakelen. Goed nieuws voor A2-rijders: de lichtgewicht Eliminator is A2-geschikt!

Knipoog naar het verleden

Als knipoog naar de eerdere Eliminator-modellen vertoont het kontje van het 2024-model grote overeenkomsten met dat van zijn voorgangers. Tevens draagt de stereovering bij aan de ’traditional meets modern’-uitstraling. De Eliminator moet rijders overtuigen met een natuurlijke en ontspannen zithouding, waarbij je een goed zicht krijgt op een volledig digitaal dashboard.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Eliminator zal beschikbaar zijn in twee kleurstellingen: Metallic Flat Spark Black en Metallic Matte Carbon Gray met Flat Ebony. De volledige specificaties en de beschikbaarheid zullen binnenkort worden onthuld. Blijf op de hoogte via www.kawasaki.be.