avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    04 mei 2023, 13:25    0   

Het oog (en de fans) wil(len) ook wat. Dus trommelde Aprilia z’n MotoGP-coureurs Aleix Espargaró en Maverick Viñales op, om tijdens het weekend van de Grand Prix of the Americas, voor het eerst de Speed White-kleurstelling aan het publiek te tonen. En die mag best gezien worden.

Ode aan het GP-prototype

De vlaggenschipmotoren van de Aprilia V4-reeks – de RSV4 Factory superbike en de Tuono V4 Factory hypernaked – worden vanaf heden dus ook in Speed White gedoopt, een nieuwe exclusieve kleuroptie die voor een beperkte tijd beschikbaar zal zijn.

De dominante kleur in de Speed White-kleurstelling is uiteraard wit, waarmee volgens de Italianen ‘de aerodynamische lijnen en het ontwerp met geïntegreerde winglets benadrukt wordt’. De kleurstelling wordt afgekruid met rode wielen en is versierd met Aprilia-letters op de flanken en graphics die geïnspireerd zijn op het Aprilia RS-GP-prototype dat het momenteel uitstekend doet in het 2023 MotoGP-wereldkampioenschap.

Beschikbaarheid en prijzen

De Speed White kleurstelling zal beschikbaar zijn naast de andere twee lakkleuren in het Aprilia V4 Factory gamma – Time Attack en Ultra Dark – en is vanaf mei tot eind 2023 verkrijgbaar bij de Aprilia-dealers, voor dezelfde prijs als de andere kleurstellingen. Die bedraagt voor de RSV4 Factory 25.999 euro, voor de Tuono V4 Factory tel je 19.999 euro neer.