avatar Gijs GilisGijs Gilis    13 jan 2022, 17:16    0   

De Aprilia RSV4 kreeg in 2021 een make-over met wat het onderscheidende kenmerk van de motorfietsen uit Noale is geworden: een koplamp die bestaat uit drie lichtclusters. Maar de evolutie van een van de langstlopende sportmotoren werd vooral doorgetrokken in ergonomie en elektronica. Voor 2022 viel er dan ook niets te verwachten van een motorfiets waaraan in 2021 al zoveel was veranderd, ook al bleef hij trouw aan zijn ontwerp. Toch is er iets nieuws, zij het alleen qua uiterlijk.

Ultra Dark

Aprilia heeft een video gepubliceerd waarin een nieuwe kleurstelling van de superbike wordt getoond: op de matzwarte basis van het bodywork springen gouden details in het oog, zoals het Aprilia-logo op de tank, het profiel van de achterzijde, de winglets, bijpassende wielen en het RSV4 Factory-logo op de zijkuip. Rood contrasteert met het goud in de graphics.

De machine

Er verandert inhoudelijk niets: de 2022 RSV4 kan blijven rekenen op zijn 1.077cc-viercilinder V-motor die 217 pk en 125 Nm levert, bijgestaan door het elektronische APRC-platform dat is vernieuwd met de introductie van een meervoudig instelbare motorrem en de Marelli 11MP-regeleenheid met 6-assig IMU. De Öhlins-vering en zes rijmodi blijven behouden. Aprilia heeft nog niet aangekondigd of de nieuwe kleurstelling de Factory-versie zal vervangen of aanvult, en we hebben geen informatie over de prijs van de 2022 RSV4 Ultra Dark.

https://youtu.be/pisZebqJ2bo