avatar MotornieuwsMotornieuws    28 feb 2023, 16:30    0   

In 2023 voert Arai het tempo van de Quantic op door nog vijf decals toe te voegen aan de ontwerpen die al in de catalogus staan. Van de door Bihr geselecteerde nieuwe versies vallen er twee in het bijzonder op door de Union Jack-vlag en de geblokte vlag. Twee grafische elementen die doen denken aan het ontwerp van de Britse coureur en meervoudig wereldkampioen Phil Read, die vorig jaar overleed. De Podium en Dark Citizen-versies komen in het 2023-gamma van de Japanse fabrikant, waarbij het ontwerp van de Podium te danken is aan de Italiaanse studio Drudi Performance en dat van de Dark Citizen aan het Franse OCD.

Allrounder

Het model Quantic is sinds zijn lancering in 2021 de allrounder van het gamma, met een Sport Touring profiel dat is ontwikkeld om te voldoen aan de nieuwe Europese regelgeving ECE 22.06 die onlangs van kracht werd. De Quantic biedt de motorrijder het beste op het gebied van bescherming, prestaties en comfort. Hij combineert de aerodynamische en beschermende expertise van de racehelmen van het merk met de ervaring van de weghelmen, en brengt het beste samen in een modern en strak design.
Net als bij de Profile-V is de nadruk gelegd op de details die zorgen voor een hoge mate van comfort. Om het aan- en uittrekken te vergemakkelijken heeft de Quantic een uitholling van 5 mm aan de basis (links, rechts en boven de kin) in combinatie met schuim met FCS-technologie; een gezichtscontourensysteem dat meer ruimte biedt voor het hoofd en tegelijkertijd zorgt voor maximaal contact tussen de schuimwangen en de onderkaaklijn.

Geïnspireerd op F1-helmen

Voor het vizier is gekozen voor een type VAS Max vision. Deze wordt standaard geleverd met een gebruiksklare Pinlock 120 lens. De binnenzijde is uitneembaar en bekleed met een zacht aanvoelend materiaal van geborsteld nylon. Tot slot maakt een systeem voor het verwijderen van schuim op de wangen (ERS) de binnenzijde van de Quantic compleet.
Wat ventilatie betreft, profiteert de Quantic van een nieuwe 3D-luchtopening die is geïntegreerd in het Arai-logo aan de voorkant, een tweede op de kin en twee kanalen om de luchtstroom binnenin te verspreiden (12 gaten) tot aan de achterspoiler die fungeert als belangrijkste afzuiger. De luchtkanalen zijn geïnspireerd op de F1-helmen van het merk, terwijl de achterspoiler uit één stuk is afgeleid van de RX-7V Racing, ontwikkeld in de windtunnel, maar ook in de praktijk op Suzuka.

Kleuren: Podium gelakt en Dark Citizen satijn mat

Prijs: vanaf 799,95 euro