avatar MotornieuwsMotornieuws    08 apr 2022, 16:55    0   

De Arai RX-7 is altijd hoog aangeschreven geweest in de motorsport. De helm wordt handgemaakt in Japan door een familiebedrijf van motorrijders van drie generaties. Het is Arai’s ultramoderne helm op het gebied van bescherming, ventilatie, comfort en pasvorm. De nieuwe RX-7V EVO ziet er, afgezien van onderhuidse verbeteringen, identiek uit aan zijn voorganger. Het verschil zit hem echter in onder andere de  meest recente ECE R22-06 goedkeuring. Daarnaast moet elke Arai ook voldoen aan de eigen interne criteria van het bedrijf. Extra veiligheidsmaatregelen dus, en daar wint iedere motorrijder bij.

Afkaatsprestaties

Hoofdbescherming betekent het beheren van impactenergie. Arai is van mening dat hoe lager de impactenergie is, hoe minder er geabsorbeerd hoeft te worden. Daarom kiezen de Japanners voor rondere, gladdere en sterkere buitenschalen om de afkaatsprestaties te verbeteren en de overdracht van impactenergie naar de helm te verminderen. Ook krijgt de RX-7V EVO vernieuwde ventilatie met de focus op interne luchtstroom en bijgewerkte wangkussens voor meer comfort.

Onzichtbare delen beter maken

Verandering om de verandering is nooit onderdeel geweest van het Arai-proces. Zorgvuldige evolutionaire vooruitgang is waar het om gaat. Terwijl mode komt en gaat, is Arai’s richting altijd het nastreven van winst in bescherming. Trendy looks en functies kunnen verleidelijk zijn, maar Arai focust liever op innovatie in onzichtbare delen van de helm voor verbeterde hoofdbescherming. De RX-7V EVO is in ieder geval, volgens Arai, de beste helm die ze ooit hebben gemaakt.