avatar Gijs GilisGijs Gilis    11 feb 2022, 11:28    0   

BRABUS ken je wellicht als Mercedes-tuner of als bouwer van exclusieve boten. Al sinds 1977 kun je in Bottrop aankloppen als het allemaal wat exclusiever, chiquer en sneller mag. De Duitse ambachtsmannen en -vrouwen beginnen nu ook aan een nieuwe tak: het ontwikkelen van exclusieve motorfietsen, in samenwerking met KTM.

Verwarmd zadel op maat

De BRABUS 1300 R is een serieus onder handen genomen KTM 1290 Super Duke R die zich onderscheidt met een ander design en een top notch afwerking. Zo is de 1300 R beschikbaar in twee kleurenschema’s, Magma Red en Signature Black, gesmede BRABUS Monoblock Z-wielen, carbon carrosserie-elementen en een verwarmd zadel op maat, gemaakt door de interieurspecialisten van BRABUS.

Tech specs

De 1300 R beschikt over de gekende KTM V-twin-motor en levert 180 pk en 140 Nm koppel. Hij is uitgerust met de nieuwste semiactieve WP APEX-vering, waarbij je kunt kiezen uit zes veringmodi: comfort, street, sport, track, advanced of auto die de vering automatisch aan de weg- en rijomstandigheden aanpast. Exclusief voor de BRABUS zijn een eigen gemaakte slip-on uitlaat met dubbele pijp, luchtkanalen, koplamp, CNC-gefreesde kroonplaat, hendels en voetsteunen, en een koolstofvezel carterbeschermplaat en afdekking van het passagierszadel.

Beperkte oplage

Er worden slechts 77 exemplaren van elke kleur in productie genomen, waarbij het getal 77 verwijst naar het jaar waarin BRABUS is opgericht. De BRABUS 1300 R is exclusief verkrijgbaar via de speciale KTM-website. Pre-orders kunnen vanaf 14 februari om 15:00 worden geplaatst. MotorNieuws-tip: contacteer nu al een KTM-dealer als je er zeker eentje wil hebben.