avatar Gijs GilisGijs Gilis    05 mrt 2021, 23:44    0   

Lawrence of Arabia, die naam doet vast een belletje rinkelen, was naast archeoloog ook schrijver, legerofficier en motorrijder. Zijn geliefkoosde motormerk? Brough Superior. Hij had een goede relatie met George Brough en verzamelde maar liefst zeven stuks. Helaas stierf hij na een ongeval met zijn Brough. Om T.E. Lawrence te eren, lanceert Brough Superior een speciale editie met de naam ‘Lawrence’.

Koolstofvezel, titanium en aluminium

Zoals het hoort voor een Brough Superior is de Lawrence lang, laag en opvallend. Het design doet denken aan het verleden, maar de gebruikte materialen zijn modern. Zo heeft de Lawrence een koolstofvezel benzinetank en achterklep, een titanium frame en subframe, en machinaal bewerkte aluminium wielen. Allemaal onderdelen om het gewicht zo laag mogelijk te houden. Ook worden de Fior-stijl voorvork en achterbrug uit één stuk aluminium gemaakt. Het resultaat is een 200 kg zware motor met een gewichtsverdeling van 50/50.

Aandrijving

Het motorblok is een vloeistofgekoelde 997cc V-twin die 102 pk en 64 Nm levert. De 88 graden tweecilinder is gekoppeld aan een zesversnellingsbak en fungeert als dragend deel van het chassis. De monoshocks, voor-(!) en achteraan, kunnen ingesteld worden qua rebound en veervoorspanning. Remmen op de Lawrence doe je met Beringer-klauwen. Een prijs is niet bekend, maar als je daarnaar benieuwd bent, kun je hem waarschijnlijk niet betalen.

Lees hier meer over de Brough Superior Lawrence.