avatar Gijs GilisGijs Gilis    20 apr 2021, 16:43    0   

Onder het motto: nieuw en niet voor Europa, maar toch de moeite om een artikel over te plaatsen. De Combat Wraith is een zo-Amerikaans-als-Amerikaans-kan-zijn motor die beschikt over een 2.163cc big-block V-twin van S&S Cycle. De motor is een integraal onderdeel van de constructie en levert zijn kracht aan BST-koolstofvezelwielen en Pirelli-rubber. De brandstoftank is gemaakt van aluminium van vliegtuigkwaliteit en slikt 17 liter.

Zicht op werking van motor

Combat Motors maakt gebruik van een monocoque-structuur met zicht op het gasklephuis dankzij een ovaal glas net voor de tankdop. Samen met de zichtbare nokkenafdekking en brandstoftankvensters heeft de eigenaar een zicht op zoveel mogelijk van de interne werking van de motorfiets. De nieuwe Combat Wraith zal worden gebouwd met aan elkaar gekoppelde voorste en achterste voetbedieningen, waardoor de rijder zijn zitpositie kan kiezen voor een snelle tocht door de stad of een lange rit langs de kust.

Volg het bouwproces via livestream

Elke nieuwe motorfiets die door het bedrijf wordt geproduceerd, zal volledig bekeken kunnen worden door de toekomstige eigenaar via livestream. Zodra de primaire componenten klaar zijn, krijgt elke klant de gelegenheid om de bouw van zijn motor mee te volgen. Een timelapse video van de geboorte van de nieuwe motorfiets, wordt dan onderdeel van het leveringspakket. Er zullen slechts 21 Wraiths worden gebouwd in onbewerkt, machinaal aluminium of in een zwart geanodiseerde afwerking.

Klik hier voor meer info over Combat Motors.