avatar MotornieuwsMotornieuws    06 sep 2022, 13:15    0   

Ducati heeft onlangs haar eerste ronde van zeven bijzondere evenementen georganiseerd, met als doel het aankondigen en promoten van speciale edities voor 2023. De Streetfighter V4 Lamborghini mocht de spits afbijten. Het gelimiteerde model is het resultaat van de laatste samenwerking tussen de motorfietsfabrikant en het supercarmerk. De twee bedrijven liggen niet meer dan 30 km van elkaar verwijderd, in het hart van wat bekend staat als Italië’s Motor Valley, en beide behoren tot de Audi-groep.

630 + 63 eenheden

Ducati en Lamborghini hebben ongeveer 3 jaar geleden voor het eerst hun krachten gebundeld om de Ducati-Lamborghini Diavel 1260 te creëren, een exclusieve limited edition power cruiser die in slechts enkele weken was uitverkocht. Het doel met de Streetfighter V4 Lamborghini is om dat succes te herhalen. De motorfiets heeft een productierun van 630 genummerde eenheden, plus 63 extra. Dit zullen Speciale Clienti-motorfietsen zijn, wat betekent dat kopers in staat zullen zijn om de motorfietsen aan te passen, van de kleur van de remklauw tot de stijl van het zadel.
Het concept is om de Streetfighter V4 te koppelen aan de nieuwste versie van de Lamborghini Huracán STO, voornamelijk door middel van een exclusief kleurenschema op basis van Verde Citrea-metallic groen met accenten van Arancio Dac-oranje. Het belangrijkste cosmetische kenmerk is een groot nummer 63 op de zijkant van de tank.

Titanium en carbon

Het technisch hart van deze speciale editie is gebaseerd op de standaard Streetfighter V4, aangedreven door Ducati’s 208 pk, 1.103cc V4 uitgerust met een speciaal titanium Akrapovič-uitlaatsysteem en een Superbike-stijl droge koppeling met een open koolstofvezel deksel. De ophanging bestaat uit elektronisch gestuurde Öhlins Smart EC 2.0-actieve units, voor- en achteraan. Het remsysteem is van Brembo (Stylema) en krijgt ook de oranje Arancio Dac-behandeling. De Lamborghini-inspiratie gaat veel verder dan de lak en bevat een aantal stylingelementen, zoals inlaten aan de voorkant en hetelucht uitstroomkanalen, allemaal in koolstofvezel in plaats van het gebruikelijke plastic.

Prijzen en beschikbaarheid

De Streetfighter V4 Lamborghini zal in april 2023 in de verkoop gaan en elke eenheid wordt geïdentificeerd door een genummerd label. Van de 630 eenheden, zullen er 63 nog exclusiever zijn, gereserveerd voor Lamborghini-klanten, en geleverd worden in een van de Huracán-kleuren en met meer exclusieve componenten. De prijzen voor de Streetfighter V4 Lamborghini beginnen vanaf zo’n 70.000 euro, terwijl de Speciale Clienti vanaf zo’n 85.000 euro de jouwe is.