avatar Gijs GilisGijs Gilis    19 apr 2021, 17:50    0   

Ontworpen in Californië. Ontwikkeld en geproduceerd in België. Trevor Motorcycles is een nieuw Belgisch motormerk dat druk bezig is met een elektrische flat tracker. Het team achter dit project, Jeroen Vincent Nagels en Philippe Stella, spreekt van ‘clean dirtbikes’, dus dat zit marketingtechnisch alvast snor. Zij krijgen hulp van de Californische designer John McInnis en het team achter Saroléa, ons Belgen niet onbekend in de elektrowereld.

260 Nm koppel!

De eerste machine heet de DTRe Stella en komt beschikbaar in twee varianten: een straatlegale motorfiets en een offroader. Hoewel de Stella er niet meteen uitziet als een motor, haalt die toch 90 km/u en levert die maar liefst 260 Nm elektrokoppel. Da’s een hele hoop voor een 79 kg zware ‘fiets’. Een rijtijd van 1,5 uur moet mogelijk zijn en binnen de 1 uur en 20 minuten moet de lege batterij weer vol zijn aan een 3 kW-lader. Tel daarbij Öhlins-veercomponenten en Beringer-remmen, en je hebt een erg mooi pakket.

Vanaf 12.995 euro

De Stella is beschikbaar in twee kleuren: zwart/wit met gele accenten, wat erg lijkt op moderne Husqvarna’s, en wit met gele accenten en een geel frame. Hoewel Nagels en Stella de prijs onder de 10.000 euro willen krijgen, vragen ze momenteel nog 12.995 euro voor de offroadversie en 14.495 euro voor de straatlegale Stella. En da’s een bom geld voor een fun bike…

Klik hier voor meer info over Trevor Motorcycles.