avatar MotornieuwsMotornieuws    10 nov 2022, 15:28    0   

De Italiaanse motorfietsfabrikant Fantic heeft met de nieuwe Caballero 700 misschien wel haar opwindendste model tot nu toe: een scrambler met paralleltwin. Fantic had eerder al de 500cc-Caballero geïntroduceerd, maar deze keer heeft het zichzelf duidelijk overtroffen met de 700-modelreeks. Interessant is dat de nieuwe Caballero 700 een bekend blok heeft; dat van een oude partner.

CP2 wordt geleend

Yamaha is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe Caballero 700, want die is uitgerust met de 689cc-paralleltwin van onder andere de MT-07 en XSR700. De Fantic Caballero 700 is de eerste motor die is voortgekomen uit de samenwerking. Het is ook de eerste keer dat het Yamaha-blok is gebruikt in een merk dat niet het Yamaha-logo draagt. Voor degenen die niet bekend zijn met de CP2; het blok heeft een 270 graden krukas die ‘m het geluid en de prestaties geeft van een 90 graden V-twin. Hij levert 73 pk en 67 Nm koppel. In het geval van de Caballero 700 heeft Fantic de techniek op een iets hoger plan gebracht door drie rijmodi aan te bieden. De Caballero heeft ook een compact 3,5-inch tft-kleurenscherm met bluetooth smartphoneconnectiviteit. Wat de veiligheidsvoorzieningen betreft, krijgt de Fantic bochten-ABS en tractiecontrole.

Uitrusting en kleuren

Andere kenmerkende Fantic-eigenschappen zijn ook te vinden op de nieuwe Caballero 700. Zo heeft hij een lichtgewicht chroom-molybdeen frame en een aluminium achterbrug, 19-inch en 17-inch wielen voor en achter, Marzocchi-vering en Brembo-remmen. De nieuwe Caballero 700 weegt niet meer dan 180 kg. Fantic moet de prijs en beschikbaarheid van de Caballero 700 nog bekendmaken, maar heeft wel bevestigd dat de motorfiets wordt aangeboden in twee kleuren: Pure Red en Heritage Blue.