avatar MotornieuwsMotornieuws    26 mei 2023, 14:23    0   

Royal Enfield Slide School maakte in februari jongstleden zijn debuut op de Motorbeurs Utrecht met de aankondiging van de samenwerking met Maikel Dijkstra. Maikel zal tijdens races op de Europese Flat Track kalender van 2023 racen met een volledig verbouwde Royal Enfield Interceptor Twin FlatTrack. Daarenboven gaat Dijkstra ook samenwerken met het merk om een heuse flattrack-school uit te bouwen.

Flat Track-racen

De Flat track serie is de meest prestigieuze flat track-serie buiten de VS, en Royal Enfield is verheugd om samen te werken met Maikel Dijkstra, de regerend 2022 Dutch Flat cup winnaar, evenals voormalig ADAC Krowdrace Cup winnaar in de Pro class en tweede plaats in de DTRA Euro Nationals Pro class, als onderdeel van zijn ontwikkelingsprogramma voor de Twins FlatTrack.

Flat Track Academy

Als aanvulling op de racesponsoring is Royal Enfield ook een samenwerking met Maikel gestart om een Europese activering te lanceren van zijn flat track leerervaring – onder de vlag van Flat Track Academy powered by Royal Enfield. Deze Flat Track Academy zal de drijvende kracht zijn achter een groot aantal Slide School-evenementen op geselecteerde circuits in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Deelnemers, van alle ervaring- en vaardigheidsniveaus, kunnen hun plaats reserveren via de Flat Track Academy website.

De Slide School biedt motorliefhebbers de mogelijkheid om voor het eerst flattracking uit te proberen, hun rijvaardigheid verder aan te scherpen en/ of te verfijnen. Royal Enfield heeft hun immens populaire en veelzijdige Himalaya aangepast om het FT411-model te creëren – speciaal voor gebruik in de Flat Track-omgeving. De speciaal aangepaste motorfietsen zijn met groot succes ontwikkeld door professionele racers in de VS en Engeland. De Himalayan is licht, duurzaam en gemakkelijk te hanteren, waardoor het de perfecte basis is om met vertrouwen te leren sliden. De FT411 zal exclusief worden gebruikt in de Slide Schools van Royal Enfield.

Zelf proberen?

Dat gaan we zeker! Begin juni gaan we zelf even op de lesbanken zitten bij Maikel Dijkstra, en volgen we een hele dag les aan de Flat Track Academy powered by Royal Enfield. Hoe dat afloopt, lees je binnenkort in geuren, kleuren én de nodige modderstrepen op deze fijne webstek.

Geef een antwoord