avatar Gijs GilisGijs Gilis    10 aug 2021, 14:30    0   

Een nieuw Factory Custom model voegt zich bij Harley-Davidsons limited edition-serie. Het is de Street Glide Special die in Sturgis werd onthuld tijdens het 81e mega-evenement van de Sturgis Motorcycle Rally. Ook dit jaar zal het evenement weer 700.000 motorrijders trekken, waarvan de meesten op motorfietsen uit Milwaukee zullen rijden.

Slechts 500 stuks

De gelimiteerde serie van 500 motoren, die opeenvolgend zijn genummerd op de achterkant van de tank, vallen in één oogopslag op door het Artic Blast-lakwerk. Dat is een donkerblauwe metallic kleur met felblauwe penseelstreken op een parelwitte basis. De lak wordt met de hand aangebracht door de ambachtslieden van Gunslinger Custom Paint in Golden, Colorado. Deze groep van ontwerpers, kunstenaars, schilders en productieteamleiders heeft tientallen jaren ervaring als leverancier van speciale onderdelen en limited edition-kleurensets voor Harley-Davidson CVO’s.

Prijs

De gelimiteerde editie van de Street Glide Special heeft een prijs van 35.195 euro. Een bijpassend Tour-Pak bagagerek zal verkrijgbaar zijn in de Harley-Davidson Genuine Motor Parts & Accessories catalogus.