avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    03 mei 2023, 16:48    0   

Onze man is amper terug uit de VS na een test met de nieuwe Harley-Davidson Breakout, of daar is de volgende aankondiging al van het merk. De dames en heren uit Milwaukee losten zopas hun nieuwe Electra Glide Highway King, een derde worp in de Harley-Davidson Icons Motorcycle Collection, en een nostalgisch pareltje. Spaakwielen, brede whitewall banden, een two-tone windscherm, een solo geveerd zadel en zorgvuldig samengestelde kleuren zijn allemaal geïnspireerd op een tijdloos Harley-Davidson icoon: de 1968 FLH Electra Glide. Net zoals z’n broertje in de Icons Motorcycle Collection, zal ook de Electra Glide Highway King genummerd zijn en wordt de productie gelimiteerd op 1.750 stuks.

Knipoog naar het origineel

In 1968 was de Electra Glide het vlaggenschip van het gamma van Harley-Davidson. Geen wonder dus dat de Amerikanen er een ode aan willen brengen in hun Icons Motorcycle Collection. De kleuren H-D heeft gekozen voor de Highway King, zijn een respectvolle knik naar de oorspronkelijke kleuropties die in 1968 werden aangeboden. 

De Highway King wordt aangeboden in twee kleuropties: Hi-Fi Orange (beperkt tot 1.000 stuks) en Hi-Fi Magenta (beperkt tot 750 stuks). Hard-shell zadeltassen zijn afgewerkt in Birch Whiteen een Black Denim paneel op de brandstoftank wordt gescheiden van de primaire kleur met een Birch White accentstreep. De tankbadge lijkt sterk op die van 1968. Een Icons Motorcycle Collection-graphic en een nummerbadge zijn met laser geëtst in de console.

Getint windscherm

Het verwijderbare windscherm heeft een getint onderste gedeelte, dat qua kleur is afgestemd op de lakkleur. Een solozadel met zwart-witte bekleding en een chromen rail, gemonteerd boven een verstelbare schroefveer en schokdemper, is een extra knipoog naar de stijl van de Harley-Davidson FL-modellen uit de jaren ‘60. Verchroomde spaakvelgen en brede whitewall banden dragen bij aan de nostalgische look, net als de verchroomde voorspatbordrails en zadeltasrails, voorspatbordrok en luchtfiltercover. Op elke kant van het voorspatbord staat Electra Glide in scriptletter.

Gemaakt voor lange afstanden

De basis van de Electra Glide® Highway King is het Harley-Davidson® Touring-frame met een stijve ruggengraat. Het hele chassis is ontworpen voor lange afstanden. Met één enkele knop wordt de voorbelasting van de emulsietechnologie-achterschokdempers hydraulisch aangepast op basis van de belasting van de motorfiets, voor een optimale rijervaring en maximale controle. De 49 mm voorvork met dual bending valve technologie levert lineaire dempingskarakteristieken voor een soepele rijervaring.

Nostalgisch uiterlijk, hypermodern onderstel

Het gedonder in het vooronder wordt veroorzaakt door de machtige Milwaukee-Eight® 114 V-Twin, die naar hartenlust uitgedost kan worden met Screamin’ Eagle Stage Upgrade-kits. De standaard elektronische cruise control houdt een constante snelheid aan voor comfort op lange ritten. De halogeen koplamp en hulpverlichting zorgen voor hedendaagse verlichting met behoud van de nostalgische stijl. Gekoppelde Brembo-remmen bieden maximaal remvermogen. Een volledig pakket rijhulpjes is standaard, inclusief Cornering Enhanced Anti-Lock Brake System, Cornering Enhanced Electronic Linked Braking, Cornering Enhanced Traction Control System, Cornering Drag-torque Slip Control System en Vehicle Hold Control.