avatar MotornieuwsMotornieuws    06 sep 2022, 9:27    0   

Vorig jaar lanceerde Harley-Davidson met de Electra Glide Revival zijn limited edition Icons Collection, die klassieke modellen of ontwerpthema’s opnieuw uitbrengt en ze vormgeeft op hedendaagse platforms. The Motor Company heeft het tweede model in de collectie onthuld, de Low Rider El Diablo. Het gaat om een gelimiteerde eenmalige productie van slechts 1.500 in serie gebouwde motoren. De Low Rider El Diablo is gebaseerd op de Low Rider ST, die de stijl van de 1983 FXRT nabootst.

Rood + rood + rood + …

Wat dit beperkt geproduceerde model zo bijzonder maakt, is het gedetailleerde lakwerk dat met de hand is aangebracht door de ambachtslieden van Gunslinger Custom Paint in Golden, Colorado. Lagen van El Diablo Bright Red, Bright Red Sunglo, El Diablo Dark Red, Dark Red Pearl en El Diablo Dark Red Metallic – volg je nog? – geven deze motorfiets een kleurdiepte die ‘m doet opvallen.

Kwalitatieve audio

De El Diablo is gebouwd op het Softail-chassis en de Milwaukee Eight 117 V-twin-aandrijflijn, aangevuld met een Heavy Breather-inlaat en een 2-in-2-offset shotgun-uitlaat. Het resultaat is een gigakoppel van 168 Nm.
De in de fabriek geïnstalleerde audio past mooi in de kuip en is ontworpen om kwalitatief hoogstaand geluid te produceren. Rijders kunnen hun smartphone verbinden en genieten van de 5,25-inch woofers en 250-watt versterker. De audio beschikt over Automatic Volume Control, dat het volume aanpast naargelang de gereden snelheid.

Prijs

Net als de standaard Low Rider ST heeft de El Diablo afsluitbare en afneembare koffers met een gecombineerde inhoud van 54 liter, een 43 mm omgekeerde voorvork met dubbele schijfremmen vooraan en Michelin Scorcher-banden. Cruisecontrol en ABS behoren tot de standaarduitrusting.
De Low Rider El Diablo zal dit najaar bij Harley-Davidson dealers te koop zijn voor een prijs van 30.495 euro.