avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    30 mei 2023, 11:57    0   

Na de samenwerking met het Chinese QianJiang voor de X350 en X500, onthult Harley-Davidson nu een ander Aziatisch liefdeskind: de X440. *De nieuwste telg van de HD-familie is speciaal voor de Indiase markt ontwikkeld én wordt ook in India gebouwd.

De middenklasse X440 is ontwikkeld in samenwerking met de Indiase motorgigant Hero Motocorp. oogt een stuk meer retro dan z’n Chinese neefjes. Dat is een weloverwogen zet: het moet op de thuismarkt immers kunnen concurreren onder meer de Royal Enfield Classic en Meteor 350, tot zelfs de knappe Honda CB350. Nadat enkele spypics waren gelekt, besloot Harley-Davidson India zelf om enkele officiële beelden van de motorfiets te onthullen.

We komen op dit moment amper iets te weten, behalve dat de Harley-Davidson X440 vanaf begin juli op de markt zou komen. Op de beelden herkennen we een Harley-Davidson ledkoplamp, minimalistisch kuipwerk, een tank die doet denken aan die op de Nightster, lichtmetalen wielen die overgenomen lijken van eerdere Harley-modellen, ByBre-remmen, stereovering en een UPSD-voorvork.