avatar MotornieuwsMotornieuws    06 mrt 2023, 11:00    0   

Husqvarna Motorcycles heeft de Norden 901 Expedition onthuld. Met premium vering en belangrijke reiscomponenten is de Expedition gemaakt voor zij die avonturen over de hele wereld willen beleven met net dat tikkeltje meer comfort.

Offroadvering WP XPLOR

De Norden 901 Expedition is voorzien van een nieuwe offroadgeoriënteerde WP XPLOR-vering met 240 mm veerweg voor- en achteraan. Met deze volledig instelbare vering kun je de compressie, rebound en preload aanpassen voor een gepersonaliseerde setup die het best past bij je behoeften. Voor maximaal rijcomfort op langeafstandsavonturen is de Norden 901 Expedition uitgerust met tal van extra’s. De verstelbare handvatverwarming en het verwarmde zadel zorgen voor warmte tijdens vroege ritten en bij lage temperaturen. Daarnaast biedt het nieuwe touring-windscherm meer bescherming tegen de elementen. Met de af-fabriek gemonteerde kofferset heb je tot 36 liter opbergruimte.

Motorblok en connectiviteit

De Norden 901 Expedition wordt aangedreven door de bekende paralleltwin met een cilinderinhoud van 889cc, die 105 pk en 100 Nm koppel produceert. De motor is ondergebracht in een stalen buizenframe. Bovendien beschikt de Norden 901 over een Connectivity Unit waarmee je downloadbare kaarten, TURN-BY-TURN Plus-navigatie en real-time verkeersinformatie kunt bekijken. Verder heeft de Expedition vier selecteerbare rijmodi, uitschakelbaar bochten-ABS met offroadmodus, hellingshoekafhankelijke motortractiecontrole met negen niveaus van instelbare achterwielslip (Explorer-modus), een PAS-koppeling, tubeless spaakwielen met offroadmaten, Pirelli Scorpion Rally STR-banden en een grote 19-liter brandstoftank voor een actieradius tot 400 km.

Wanneer te koop?

De Norden 901 Expedition zal naar verwachting al in het vroege voorjaar – er wordt al gesproken van deze maand – verkrijgbaar zijn bij Husqvarna-dealers. De beschikbaarheid kan per land verschillen. De prijs is een avontuurlijke 16.549 euro.