avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    03 feb 2022, 14:28    0   

Indian Motorcycles voegt een nieuwe telg toe aan z’n Scout-familie. De nieuwe Indian Scout Rogue is in de basis een Scout, maar krijgt een hele rist customonderdelen, een klein kuipje en een 19-duims voorwiel aangemeten om nog net dat tikkeltje stijlvoller en duisterder voor de dag te komen.

Het mini ape-stuur springt meteen in het oog, evenals het bescheiden kopkuipje dat door Indian ‘kwartkuipje’ is gedoopt. Klinkt al even goed als ’t oogt. Er is ook een nieuw solozit; Indian zegt dat het Syndicate Solo-zadel bedoeld is om zowel lange-afstandscomfort als stabiliteit te bieden bij hard accelereren. Indian heeft ook een 19-inch voorwiel op de Scout Rogue gezet, in plaats van het gebruikelijke 16-inch voorwiel. Hierdoor kan Indian een voorband met een lager profiel gebruiken, in plaats van het ballonachtige rubber dat op de voorkant van het standaard Scout-model te zien is.

Samen met deze bijgewerkte onderdelen heeft Indian ook een reeks officiĆ«le accessoires voor de motorfiets, waaronder verstelbare piggyback-stijl achterschokdempers (met draaiknopbediening voor in- en uitgaande demping). Hoewel de standaard metercluster geen toerenteller heeft, heeft Indian wel een extra toerenteller met schakelverlichting als optie beschikbaar. Indian heeft ook andere zadels – waaronder een getrapt zadel met een rugleuning voor de duopassagier – en een hele hoop bagage-opties beschikbaar.

Indian neemt zowel de motor als het frame over van het standaard Scout-model, waardoor ook de Rogue het mooie weer maakt met een vloeistofgekoelde 1.133 cc V-twin motor. Die is nog steeds goed voor 97 Nm en 95 pk. Je kan ‘m binnenkort bij de dealer vinden voor een vanafprijs van 5.690 euro (Nederland: 18.290 euro).

Meer info op de website van Indian Motorcycle Benelux !