avatar MotornieuwsMotornieuws    20 dec 2022, 15:02    0   

Dat veel Chinese motorfietsfabrikanten steeds betere producten leveren, is zo onderhand wel bekend. Het is dus geen wonder dat niet-Chinese merken er hun motorfietsen deels of geheel laten bouwen. Het merk Mitt, met behoorlijk wat klanten in Spanje en Portugal, speelt daar ook op in. Het laat in China een nieuwe adventure bike bouwen en onthuld die in Europa. Zo hoopt het merk te kunnen concurreren met de meer gevestigde spelers in het lichte adventure segment.

Tweecilinder Honda-blok

De 530 TT Adventure is het grootste en krachtigste model in het assortiment van Mitt. De motorfiets heeft een 476cc-paralleltwin (Honda)-blok dat 47,5 pk en 42,7 Nm aan koppel levert. Het valt nog te bezien of de 530 TT een soortgelijke 180-graden krukas krijgt als die van de Honda CB500X, of een modernere 270- of 360-graden krukas met een ongelijke ontstekingsvolgorde.

Geen elektronica

Afgezien van de prestaties heeft de Mitt 530 TT alle onderdelen die je verwacht in een competente, maar beginnersvriendelijke ADV-motorfiets. Om te beginnen wordt afgezien van dure elektronica zoals tractiecontrole en meerdere rijmodi, ten gunste van eenvoudige ABS op de dubbele schijfremmen voor en de enkele schijfrem achter. Mitt heeft de 530 TT uitgerust met instelbare voor- en achtervering, een omgekeerde voorvork voor en een centraal geplaatste monoshock achter. En de 530 TT rolt op gespaakte wielen met dual-purpose banden.

Uitrusting en prijs

Verder heeft de Mitt complete ledverlichting, een verstelbaar windscherm, een enorm tft-scherm, valbeugels en een radiatorbeschermer. Hij is ook voorzien van een volledige set koffers, bestaande uit metalen zijkoffers en een topkoffer. De Mitt 530 TT Adventure, die in 2023 op de Europese markt zal verschijnen, kost ongeveer 7.000 euro.