avatar Gijs GilisGijs Gilis    29 okt 2021, 17:27    0   

De een is Amerika’s langstlopende – ’t is maar hoe je rekent – motorfietsenfabrikant, de ander is Amerika’s eerste geregistreerde distilleerderij: voor het zesde achtereenvolgende jaar vernieuwen ze het partnerschap dat de Challenger Dark Horse een exclusieve kleurstelling geeft. Slechts 107 stuks met een prijs van 36.999 dollar per stuk zijn vanaf nu te bestellen.

Whisky Pearl-design

Vorig jaar was het de Roadmaster Dark Horse die de hoofdrol speelde, dit jaar is gekozen voor de Challenger Dark Horse Bagger, uitgerust met de vloeistofgekoelde PowerPlus V-twin die 122 pk levert en 178 Nm. Er zijn geen technische wijzigingen, maar wel een speciale Whisky Pearl-livery, tal van themadetails zoals het zadel, de kleppendeksels, de luchtfilterkast en de voetsteunen voor bestuurder en passagier.

Uitrusting

De uitrusting blijft ongewijzigd, met onder meer de adaptieve ledkoplampen van de Pathfinder, het 7-inch tft-infotainmentsysteem dat de Ride Command-boordcomputer met geïntegreerde satellietnavigatie bedient en het 400-watt Power Band Audio-multimediasysteem. Het elektronische pakket omvat het Smart Lean Technology-systeem – dat gebruik maakt van ride-by-wire en de IMU van Bosch – om ABS, tractiecontrole met bochtenfunctionaliteit en motorrem te controleren.

Ook voor Europa?

De Jack Daniel’s Limited Edition Indian Challenger Dark Horse kan vanaf 20 oktober bij de Amerikaanse dealers worden besteld. Of ze ook beschikbaar komen in Europa, is nog niet bevestigd. In ieder geval zullen slechts 107 stuks worden geproduceerd en te koop worden aangeboden voor een prijs van 36.999 dollar.