avatar Gijs GilisGijs Gilis    14 mrt 2022, 16:52    0   

Indian Motorcycle viert zijn nalatenschap op het gebied van flat track racing met de lancering van de FTR Championship Edition. Met slechts 400 exemplaren wereldwijd beschikbaar, stelt de gelimiteerde FTR racefans van over de hele wereld in staat om de Indian Wrecking Crew te vergezellen in de viering van de vijf opeenvolgende American Flat Track-kampioenschappen die het team heeft behaald.

Authentiek lakwerk

De FTR Championship Edition is geïnspireerd op de FTR750 flat track racemachine en heeft een authentiek lakwerk en een gedenkplaatje van Indian Motorcycle Racing waarop elk kampioenschapsseizoen wordt afgebeeld. Maar meer dan een pronkstuk is de gelimiteerde FTR voorzien van een titanium Akrapovič-uitlaat en volledig instelbare voorvork en piggyback schokdemper. Onderdelen van koolstofvezel, waaronder een zadelcover, voorspatbord, airboxdeksels en koplampgondel, maken het design van de motorfiets compleet.

19 inch voor-, 18 inch achterband

Aan de 1.203cc V-Twin die 120 pk en 118 Nm koppel levert, verandert niets. De gelimiteerde FTR is wel uitgerust met een op de racerij geïnspireerde wielcombinatie van een 19-inch voorwiel en 18-inch achterwiel – omwikkeld met Dunlop-straatbanden met een flat track profiel. Radiaal gemonteerde dubbele Brembo-remschijven zorgen voor de remkracht, terwijl het ProTaper-stuur van aluminium de look van de racemotor compleet maakt. De FTR Championship Edition kost 18.990 euro en is vanaf april beschikbaar.