avatar MotornieuwsMotornieuws    26 okt 2022, 17:59    0   

Je kan er van zeggen wat je wilt, maar de Kawasaki Vulcan S is een unieke verschijning in het huidige cruisersegment. Door zijn goede rijeigenschappen, unieke uiterlijk en toegankelijkheid voor een breed publiek, is dit model sinds zijn introductie zeer populair. Voor 2023 komt Kawasaki met een nieuwe kleurstelling op de proppen.

Uniek karakter

Het unieke karakter van de Vulcan S begint al bij het compacte 649cc paralleltwin motorblok. Het blok is gericht op koppel in lage en middelhoge toeren en tevens zeer zuinig. Door het goed uitgedachte rijwielgedeelte en slank perimeter frame beschikt de Vulcan over de beste rijeigenschappen in zijn klasse zonder daarbij het rijcomfort uit het oog te verliezen. Het design met een langgerekte tank en speciale wielen zorgt ervoor dat je altijd opvalt met deze Urban Cruiser.

Met het unieke ERGO-FIT systeem kan de Vulcan S aangepast worden aan de lichaamsbouw van praktisch iedere rijder tussen de 1,50m en 2,10m. Zo kunnen de voetsteunen in drie standen versteld worden en zijn er ‘’Extended’’ of ‘’Reduced’’ reach zadels en sturen beschikbaar. Hiernaast kun je met de aantrekkelijke Performance of Tourer accessoirepakketten de Vulcan nog verder aanpassen aan jouw voorkeur.

Prijzen en beschikbaarheid

De 2023 Vulcan S is vanaf volgende week beschikbaar bij de officiële Kawasaki-dealers in de nieuwe Metallic Matte Carbon Gray kleurstelling met groene accenten, of in een tijdloze, matzwarte kleurstelling. Voor houders van een A2-rijbewijs is er een 35kW versie beschikbaar, de bijbehorende prijzen deelt het merk later mee.

Kijk voor meer informatie of een dealer bij u in de buurt op www.kawasaki.be