avatar Gijs GilisGijs Gilis    29 apr 2021, 18:16    0   

CFMoto is aan een sterke opmars bezig, niet alleen in België maar ook in Europa. Onlangs presenteerde het Chinese merk een nieuwe topper in haar line-up tijdens de Auto Shanghai Show. De 800MT is een typische adventure bike met twee opvallende dingen: 1. Hij krijgt de motor van de KTM 790 Adventure (goed nieuws!). 2. Hij komt voorlopig niet naar Europa (jammer!).

Eerste resultaat van samenwerking

Dat CFMoto en KTM een strategische samenwerking hebben, wisten we al langer. Ondertussen al 11 jaar om precies te zijn. Dat partnerschap houdt in dat KTM haar geavanceerde technologieën en hoge kwaliteitsnormen inruilt voor een kijkje in CFMoto’s diepgaande en wijdverspreide productiecapaciteiten, waardoor de prijzen voor consumenten ‘laag’ blijven. De 800MT is het eerste resultaat van die samenwerking en leent de 799cc-twin van de 790 Adventure, die hier ondertussen vervangen is door de 890 Adventure met 889cc.

Uitrusting

Het LC8c-motorblok levert 94 pk en 88 Nm in de CFMoto en wordt voorzien van Bosch bochten-ABS, verschillende rijmodi, tractiecontrole en zelfs een quickshifter. Verder heeft de 800MT standaard led-koplampen, keyless bediening, ingebouwde gps, verwarmde handvatten en zadel, bluetooth-connectiviteit, cruisecontrol en een 7 inch tft-scherm. Inzake de ophanging wijkt CFMoto van het – wellicht duurdere – KTM-pad af, want in plaats van WP en Brembo kiezen de Chinezen voor KYB en remmen van J Juan. Een stalen buizenframe wordt gecombineerd met een unieke aluminium swingarm.

Prijzen

De brandstoftank heeft in tegenstelling tot die van de KTM 790 Adventure een traditionele vorm. Ze verliest daarmee slechts 1 liter en is nog steeds 19 liter groot. Het gewicht van de CFMoto zou uitkomen op 231 kg zonder bagage en 248 kg inclusief de aluminium zijkoffers en topkoffer. De wielen meten 19 inch voor- en 17 inch achteraan. De zadelhoogte bedraagt 825 mm. Prijzen beginnen in China bij 6.360 euro. Benieuwd óf en wanneer de 800MT naar Europa komt. En hoe goedkoop die zal zijn.

Klik hier voor de website van CFMoto Benelux.