avatar Gijs GilisGijs Gilis    16 aug 2022, 14:30    0   

Er is een romantische ziel voor nodig om van een zijspan te houden. En ook een partner met voldoende enthousiasme. Het lijkt moeilijk deze kenmerken te verenigen, want zijspannen zijn in België een steeds zeldzamere verschijning. Daarbij zijn ze vaak duur én hebben weinig merken een zijspan in hun gamma, tenzij je je wendt tot zijspanbouwers. Mash heeft al een tijdje een zijspan in het gamma. Het begon in 2017 met de Family Side, een ingetogen zijspancombi die in 2021 gezelschap kreeg van de Force. Deze was geïnspireerd op militaire voertuigen.

Klassiek en chique

Nu introduceert Mash de Black Side. Die is gebaseerd op de Force, maar wekt heel andere emoties op met zijn vintage look. De zijspan heeft een opening aan de zijkant om het instappen te vergemakkelijken. Achteraan vind je een grote koffer en op het motorfietsgedeelte een traditionele Earles-vork. De wielen zijn 18 inch groot, de zitting heeft twee aparte kussens en de brandstoftank rubberen kniestukken voor grip en bescherming van de lak. De zwarte kleurstelling met verchroomde onderdelen is klassiek en chique.

Geen kattenpis

De Mash Black Side wordt aangedreven door een eenvoudig ééncilinderblok van 445cc met enkelvoudige, bovenliggende nokkenassen en is luchtgekoeld. Het blok levert 28,5 pk, wat niet veel is, maar genoeg voor motorrijders die voor het eerst kiezen voor een zijspancombinatie. Rijden op een zijspan is namelijk geen kattenpis. En de prijs is nog beter: de grens van 10.000 euro ligt binnen het bereik van de meeste motorrijders.