avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    19 sep 2022, 10:07    0   

Wie de motormarkt al even volgt, weet dat trails van 500 tot 600cc al sinds de jaren 70 enorm in trek zijn. De afgelopen jaren zijn die motoren evenwel geëvolueerd tot grotere, zwaardere en vooral technologisch erg ontwikkelde machines. Van het oorspronkelijke opzet blijft – mede door de tijdsgeest – amper een spaander heel. Behalve bij Mash dan, dat tegen de stroom in een doodeenvoudige maar geweldig ogende 650cc trail in de markt zet: de Mash X-Ride Trail.

Net zoals z’n voorganger én veel oorspronkelijke trails, krijgt de X-Ride een 644cc grote, lucht/oliegekoelde “big mono” in het vooronder. Een moderne versie weliswaar, met dry-sump carter, vier kleppen, en goed voor 40 pk. De nieuwe X-Ride pronkt daarenboven met een nagelnieuw frame, en volledig opnieuw gekalibreerde Fast Ace-vering. Verder is de nieuwkomer voorzien van een USB-laadpunt, een vernieuwd voorspatbord en bagagerek achteraan, een lichtere uitlaatlijn, een nieuwe achterbrug met link voor meer progressieve demping. En uiteraard konden de goud geanodiseerde wielen (21″/18″) – een flinke knipoog naar de motoren van weleer – niet ontbreken.

De nieuwe Mash X-Ride 650 Trail 21/18 is vanaf oktober verkrijgbaar voor 5.999 euro (incl. btw, rijklaar gemaakt). Voor die prijs krijg je eveneens 2 jaar garantie op onderdelen en arbeid zonder kilometerbeperking. Leuk pakket, dat we binnenkort graag even aan een test onderwerpen!