avatar Gijs GilisGijs Gilis    23 nov 2021, 15:18    0   

De Moto Guzzi V85 TT Guardia d’Onore (Erewacht) is een speciale serie van de Travel-versie die de kleurstelling en afwerking overneemt van de motorfietsen die dit jaar aan de Corazzieri werden geleverd. De Guardia d’Onore valt op door zijn zwarte kleur met witte accenten die ook terug te vinden zijn op de oversized Touring-ruit. Tot de standaarduitrusting behoren een middenbok, valbeugels en extra ledspots. Een paar speciale zijkoffers is als optie verkrijgbaar.

1946 stuks

De V85 TT Guardia d’Onore wordt geproduceerd in een gelimiteerde serie van 1946 stuks, een aantal dat de eerste verjaardag van de 75-jarige verbintenis tussen Mandello-motorfietsen en het Corazzieri-regiment herdenkt. Het is een eerbetoon aan de geboorte van de Italiaanse Republiek. Sinds de Tweede Wereldoorlog rijdt de Corazzieri, een speciale eenheid van de Carabinieri die belast is met de bewaking van de eer en de veiligheid van de president van de Italiaanse Republiek, op Moto Guzzi.

Extra’s

Op het stuur van de V85 TT Guardia d’Onore is het nummer van het model gegraveerd en elke koper ontvangt een box met een brochure waarin de door de Corazzieri gebruikte Moto Guzzi-modellen worden beschreven, en een postzegelverzamelmap met de ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Moto Guzzi uitgegeven postzegels. Over prijzen en beschikbaarheid in de Benelux is momenteel nog niets duidelijk.