avatar Gijs GilisGijs Gilis    09 sep 2023, 13:00    0   

MV Agusta viert de 35 overwinningen die ze hebben behaald op het circuit van Assen met de lancering van een nieuwe limited edition motorfiets, de Brutale 1000 RR Assen. Slechts 300 genummerde exemplaren van deze motorfiets zullen met de hand worden gebouwd in Italië. De motorfiets is ontworpen als eerbetoon aan de glorieuze dagen van MV Agusta op het Nederlandse circuit en is het resultaat van een samenwerking met het circuit van Assen.

Rotobox carbon wielen

De technische basis van de Brutale 1000 RR Assen is de 2023-versie van de motorfiets, die verschillende technische updates bevat, waaronder een verbeterde versnellingsbak. De motor zelf is een krachtige 998cc-viercilinder die 208 pk levert bij 11.000 tpm. De motorfiets heeft een drooggewicht van 186 kg en een gewicht-vermogensverhouding van 1,1 pk/kg. Het kleurenschema van de Brutale 1000 RR Assen bestaat uit blauw, zilver en goud. Verder is de machine voorzien van lichte Rotobox carbon wielen en diverse andere koolstofvezel onderdelen, zoals hitteschilden en panelen in de tank. Het frame heeft zilveren zijplaten en een enkelzijdige achterbrug. Het zadel is bekleed met blauwe alcantara en de tank heeft een tweekleurige blauwe en zilveren afwerking.

Special Parts Kit

Bij de Brutale 1000 RR Assen wordt ook een Special Parts Kit geleverd, waarmee het gewicht van de motorfiets verlaagd kan worden en extra exclusiviteit wordt toegevoegd. Deze kit bevat onder andere titanium Arrow-uitlaatpijpen, zwarte CNC-bewerkte rem- en koppelingshendels, een carbon zadelhoes voor de passagier en een aluminium tankdop in een unieke goud-zwarte kleurencombinatie. Daarnaast wordt de motorfiets geleverd met een motorhoes en een certificaat van echtheid.

Geef een antwoord