avatar Gijs GilisGijs Gilis    28 okt 2021, 13:32    0   

Triumph zet de vaardigheden van zijn spuiterij in de verf door acht Bonneville-modellen uit de Modern Classic-lijn te voorzien van goudkleurige accenten. De motorfietsen, die Gold Line Edition worden genoemd, vallen op door een reeks elegante, handgeschilderde details.

Custom-geïnspireerd

Triumph legt uit dat zijn klanten vragen om heldere en meer custom-geïnspireerde kleurstellingen. Hoewel de aftermarket die leemte kan vullen, voegt Triumph zich bij de groeiende lijst van bedrijven in de motorindustrie die kopers aanpassingsopties bieden. De lijst met Gold Line Edition-modellen omvat de Bonneville T100, Street Scrambler, Bonneville Speedmaster, Bonneville Bobber, Bonneville T120, Bonneville T120 Black, Scrambler 1200 XC en Scrambler 1200 XE.

Eigen draai

Elke motorfiets geeft een iets andere draai aan de Gold Line Edition-look. De Scrambler 1200 XC krijgt bijvoorbeeld een Carnival Red en Storm Gray-brandstoftank met een Aluminium Silver-streep, geborstelde (folie) kniebeschermers en een Jet Black-zijpaneel. De Bonneville Speedmaster heeft een Silver Ice-brandstoftank met dubbele Black Sapphire-striping, dezelfde geborstelde kniebeschermers, plus gouden en zilveren Bonneville Speedmaster-logo’s.

Eén stijlkenmerk gemeen

Alle modellen hebben ten minste één stijlkenmerk gemeen: handgeschilderde, goudkleurige striping die de verschillende onderdelen, zoals de brandstoftank en de zijpanelen, benadrukken, en bijpassende Gold Line-logo’s. Het is een subtiele behandeling; geen van de Gold Line Edition-modellen ziet er overdreven uit.

Met de hand

Triumph zegt dat de gouden accenten in eigen huis met de hand worden aangebracht met een speciale zachte kwast en dat dit normaal gesproken in één streek gebeurt. Het vergt vele jaren ervaring en een zeer vaste hand om dit voor elkaar te krijgen. De lak die normaal gesproken op motorfietsen wordt aangebracht, is te dun voor kwastwerk. Dus gebruiken de spuiters van Triumph een mengsel van kleurpoeder en een celluloselak om de accenten aan te brengen. Wanneer de afwerking droog is, brengt de spuiter zijn of haar initialen aan op de motorfiets voordat hij of zij een laatste blanke laklaag spuit om de afwerking te verzegelen.

Eén jaar leverbaar

De productie van de acht Gold Line Edition-modellen is niet beperkt, maar ze zullen slechts één jaar leverbaar zijn. De leveringen staan gepland voor december 2021, en de prijzen variëren van 11.950 euro voor een Street Scrambler tot 16.900 euro voor een Scrambler 1200 XE. De rekenoefening is simpel, want voor de 900cc’s betaal je 600 euro meer, terwijl de 1.200cc Gold Line Editions 800 euro duurder zijn.