avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    05 jun 2023, 11:43    0   

Het mag duidelijk wezen: bij Yamaha is een en ander in een stroomversnelling terechtgekomen. Vooral dan op vlak van urban commuting: de Japanners zetten met hun NEO’s Dual Battery een handige, elektrische stadsscooter in de markt met dubbele, uitneembare accu. Die biedt tot – je raadt het nooit – twéémaal zoveel bereik als z’n standaard broertje. Dit model is tijdelijk beschikbaar, tot en met eind augustus 2023.

Tot 68 km bereik

De Yamaha NEO’s Dual Battery pakt uit met onder meer met keyless-bediening, selecteerbare rijmodi, een makkelijk af te lezen LCD-dashboard en volledige ledverlichting aan boord. In de royale bergruimte onder het zadel berg je probleemloos een jethelm op. Dankzij de dubbele accu heeft de NEO’s Dual Battery een actieradius van circa 68 km*, wat bijna een verdubbeling is ten opzichte van de 37 km* bereik van de bestaande NEO’s. 

*Getest in WMTC Klasse 1 in STD modus, volledig opgeladen batterij bij een temperatuur van 25°C.

Uitneembaar en draagbaar

Bij een elektrische urban scooter staat dagelijks gebruiksgemak centraal. Daarom zijn de lithium-ion accu’s van de NEO’s Dual Battery uitneembaar en draagbaar, zodat je ze eenvoudig aan ieder stopcontact kunt opladen – thuis, op kantoor, in de fitness of op café. De NEO’s Dual Battery is niet alleen leverbaar in het bestaande Milky White en Midnight Black, maar ook in het opvallende Aqua-kleurtje.

De vanafprijs voor deze Dual Battery-versie bedraagt 3.999 euro, ofwel 300 euro duurder dan de standaard NEO’s. Meer info en verkoopadressen? Die vind je hier!